Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezesetben lehet sclerosis...

Ezesetben lehet sclerosis multiplex?

Figyelt kérdés
Elég régóta rosszul érzem magam, talán már nem is hónapokban, hanem 1-2 évben mérhető. Fáradékony vagyok, gyenge mindig, szédülök szinte folyamatosan csak az intenzitása változik. Úgy érzem az egyensúlyérzékem sem az igazi, ha egyhelyben kell állnom, akár csak a pénztárnál pár percet folyamatosan úgy érzem, hogy imbolygok, ájulásérzésem van. Sokszor a látásom is elhomályosodik, nyomást érzek a szememben, amit monoton tevékenységekkel tudok összekötni, mondjuk ha a gépen dolgozok a munkahelyemen, ilyenkor is ájulásérzésem van. Ha valami kizökkent, akkor viszont jobban leszek. Itthon egészen jól vagyok. Előfordulnak rosszullétek, de nem olyan mértékű és nem folyamatos, mint a munkahelyemen vagy ha megyek valahova. Eddig pszichés alapúnak hittem, de már nagyon durva. Nem tudom elhinni, hogy szorongás okozhat ilyet. Most kezdődtek kivizsgálásaim, de MR vizsgálatra csak októberre kaptam időpontot. 26 éves lány vagyok.
2024. júl. 4. 19:13
 1/6 anonim ***** válasza:

"Eddig pszichés alapúnak hittem, de már nagyon durva" - miért, akkor nem lehet pszichés?

Te magad leírod, hogy otthon nincs annyira jelen a rosszullét, gép előtt monoton dolgozol, fáradékony vagy, kizökkentéssel jobb. Lefordítom: négy fal között ülő munkát végzel, nem mozogsz és valószínűleg a táplálkozásod sem megfelelő és nincs egyéb wlfoglaltságod, mint magad monitorozása... hmhm...

2024. júl. 4. 19:20
 2/6 Senior Séf ***** válasza:
100%
Nem valószínű az SM, de jó úton haladsz az autoimmun gyulladás felé.
2024. júl. 4. 20:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon hasonló tüneteim voltak jó sok ideig, még a nyomás a szemnél is stimmel. Nekem az erős szorongás okozta. (igazoltan, generalizált szorongás)

Úgyhogy simán lehet, hogy ennyi az egész, és nálam is pont úgy volt, hogy mikor kicsit kizökkentett valami, akkor jobban érzetem magam.

Az viszont egészen elképesztő, hogy októberre kaptál MR időpontot. Hihetetlen.

2024. júl. 4. 20:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha a pénztárnál szédelegsz, indokolatlanul durván fáradékony vagy, akkor akár lehet az is, de nem biztos.
2024. júl. 4. 21:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Az is lehet hogy kezdesz kiszáradni csak nem vetted észre.

A meleg és az elektroszmog csak erősíti a tüneteket.

Igyál több vizet, szívj friss levegőt, sétálj a természetben.

2024. júl. 5. 00:57
 6/6 anonim ***** válasza:
2024. júl. 5. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!