Az igaz, hogy elveszik annak a jogsiját akinél az alvás laborban kiderül, hogy alvási apnoeja van?
Szia!
Pont ebben vagyok. Meghosszabbítás miatt mentem a háziorvoshoz. Kitöltöttem egy alvási tesztet, ahol a súlyom és a vérnyomásomon kívül semmi kiugró nem volt. Beutaló alvás laborba, jogsi addig nem lesz meghosszabbítva, míg az eredmény meg nincs.
Igen ám, de az idei évre konkrétan sehova nem lehet bejutni. Mintha mindenki hirtelen erre a vizsgálatra várna...
No szóval igen, orvosilag alkalmatlan vagy, ha rizikós csoportba kerülsz. El nem veszik, csak nem lesz érvényes.
Hali, #12
Ezt nem értem pontosan, hogy ha csak a súlyod és a vérnyomásod aggályos akkor miért erőltetik be az alvás labort?
Miféle teszt volt ez?
13
Én úgy tudom hogy aki túlsúlyos, annak nagyobb az esélye hogy alvási apnoe van.
Ez igaz, de van valamilyen limit, hogy mekkora bmi-töl kötelező az alvás labor ?
12-es vagyok.
Igen, a BMI 30 felett, plusz ha társul hozzá pl magas vérnyomás, cukor, szív bármi egyéb, akkor küldenek alvási apnoe vizsgálatra. Nekem sajnos beigazolodott valami, ami nem is apnoe 😒
Valaki esetleg OHS-el ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!