Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van itt olyan akknek periorali...

Van itt olyan akknek perioralis dermatitis-e volt és elmúlt?

Figyelt kérdés
Ha igen mitől és hogyan? Én már vagy 2éve küzdök vele. Fluoridos fogkrémet sem használok már hónapok óta. 38F

jún. 16. 14:43
 1/5 anonim ***** válasza:

A kiváltó okot kell megszüntetni. Pl. én munkában vegyszerrel dolgoztam és az egyik okozta (petroléter), nem dolgoztam többet vele. Hosszú idő óta nem volt, megint van egy kis folt a szám környékén, szinte biztosra érzem, hogy a hajlakkra lettem allergiás. Csak nem nagyon tudom mivel helyettesíteni (így is szenzitív változat).

Amit tehetsz, hogy megkeresed a kiváltó okot, vegyszer, vagy étel. Ha nem szünteted meg a kiváltó okot, max. csak durva gyógyszereket írnak fel rá (antibiotikum, vagy retinoid származék) kétes gyógyulási eséllyel.

Illetve ami használt még, csak következetesen kell csinálni a SZŰRETLEN almaecet, vízzel hígítva, kb. 3-4szeres vízzel. Vattával átkened vele esténként, nem marja ki a bőrt. Én innen szereztem be az almaecetet:

[link]

jún. 16. 19:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Nem tudom sajnos mi lehet a kiváltó ok. Eddig sensodyne fluoridot használtam, olvastam, hogy az is okozhatja de két hónapja nem használom. Egyelőre nem változott semmi. Más tippem nincs. Nem krémezem magam és ételallergiám sincs tudtommal, sose volt. Köszönöm az almaecetes tippet. Holnap meg is rendelem hátha használ.
jún. 16. 21:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem is okozott a fogkrém is, még régen az orrom mellett. Miután fluoridmentesre váltottam, megszűnt. Egyszer nem volt elérhető a fogkrém amire váltottam, nem nagyon találtam megfelelőt, egy darabig bajban voltam. Szerencsére újra kapható, nekem csak ez vált be: dm-ben kapható zöldes színű dobozban Dabur márkájú

(ugyanezen márka más típusai se váltak be).

.

[link]

A Csúzi pincének írni kell e-mailt hogy mennyi lesz a postaköltség!

jún. 16. 21:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Most egyelőre nem használok fogkrémet. Amióta olvastam, hogy ez miatt is lehet azóta csak vízzel mosom. Szeretném megvárni, hogy elmúljon de egyelőre semmi. De ki fogom próbálni mindenképpen. Köszönöm
jún. 16. 22:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Egyébként nekem az orrom környékén nincsen. Inkább a szám alatt két oldalt és a szemeim mellett jellemző.
jún. 16. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!