Van itt olyan akknek perioralis dermatitis-e volt és elmúlt?
A kiváltó okot kell megszüntetni. Pl. én munkában vegyszerrel dolgoztam és az egyik okozta (petroléter), nem dolgoztam többet vele. Hosszú idő óta nem volt, megint van egy kis folt a szám környékén, szinte biztosra érzem, hogy a hajlakkra lettem allergiás. Csak nem nagyon tudom mivel helyettesíteni (így is szenzitív változat).
Amit tehetsz, hogy megkeresed a kiváltó okot, vegyszer, vagy étel. Ha nem szünteted meg a kiváltó okot, max. csak durva gyógyszereket írnak fel rá (antibiotikum, vagy retinoid származék) kétes gyógyulási eséllyel.
Illetve ami használt még, csak következetesen kell csinálni a SZŰRETLEN almaecet, vízzel hígítva, kb. 3-4szeres vízzel. Vattával átkened vele esténként, nem marja ki a bőrt. Én innen szereztem be az almaecetet:
Nekem is okozott a fogkrém is, még régen az orrom mellett. Miután fluoridmentesre váltottam, megszűnt. Egyszer nem volt elérhető a fogkrém amire váltottam, nem nagyon találtam megfelelőt, egy darabig bajban voltam. Szerencsére újra kapható, nekem csak ez vált be: dm-ben kapható zöldes színű dobozban Dabur márkájú
(ugyanezen márka más típusai se váltak be).
.
A Csúzi pincének írni kell e-mailt hogy mennyi lesz a postaköltség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!