Normális, hogy ennyire feledékeny lettem? Hogy ennyire
rossz a memóriám? Fiatal nő vagyok.
Figyelt kérdés
Mindent kis post it-ekre írok, és kiragasztom velük a szobámat, viszont ez még kevés, ezért a telefon jegyzetébe is bele írom, hogy ha elmegyek itthonról, akkor belenézzek a jegyzetbe, hogy hova kell mennem, mit kell csinálnom, mit kell vennem stb. Azonban már ott tartok, hogy ébresztőt állítok be, mert elfelejtek belenézni a jegyzetbe is. Pl gyógyszereket kell íratnom, ezért beállítom a telefont, hogy jelezzen, mert elfelejtem feliratni. Volt, hogy 2 hétig írattam egy gyógyszert, mert minden nap elfelejtettem. Nem emlékszem ismerősök nevére se, sőt, néha arcokra se. És ez egyre rosszabb már. Sose voltam még így. Munkahelyen is folyton azt hallgatom, hogy elfelejtettem ezt is, elfelejtettem azt is. Viszont a vizuális memóriám olyan szempontból meg jó, hogy ha meglátok valamit, pontosan emlékszem rá. Viszont az arcokra nem.
Vagy, megyek el itthonról, bezárom az ajtót, és alig teszek 2 lépést, el kezdek gondolkodni, hogy most bezártam-e az ajtót vagy nem. Vagy tussolás közbe eszembe van, hogy mit fogok utána csinálni, de mire kilépek a fürdőből, totál homály. Vagy munkahelyen elindulok kávét csinálni, és vagy azt felejtem el, hogy hova is indultam, vagy azt, hogy melyik kollégám kért kávét és melyik nem (2 kollégám van csak). Amint kigondolok valamit, vagy eszembe jut valami, hogy meg kéne néznem, meg kéne csinálnom, pár másodperc múlva totál elfelejtem. És hiába agyalok, nem jut eszembe.
2024. jún. 10. 22:07
2/8 anonim válasza:
Sürgősen fordulj orvoshoz. Lehet valamilyen idegrendszeri probléma.
2024. jún. 10. 22:09
3/8 A kérdező kommentje:
Pár éve voltam MRI vizsgálaton, de minden rendben volt. Az orvos szerint post covid. Nade ennyire? Nem tudom elhinni...
2024. jún. 10. 22:12
4/8 anonim válasza:
Hány eve pontosan? Pet Ctre erdemes lenne elmenni.
A memóriaközpont sérülése lehet neurológiai, pszichés (túlstresszeled és az agyad elhiteti veled,hogy csökkent a memóriád stbstb) vagy az agyat érintő megbetegedés(pl gyulladásos eredetű) miatt is akár. Gócok esetleg.
Trauma ért esetleg? Az is okozhat memóriazavarokat.
Én hipochonder vagyok,már a letezo osszes vizsgálatot lezavartam volna, de ez én vagyok. Neked is csak azt tudom tanácsolni,ne érd be találgatásokkal, derítsd ki, aztán lehet hogy bagatell ok, aztán megszűnik.
2024. jún. 10. 22:21
5/8 anonim válasza:
Amit hozzafuznek még (4) ne hagyd ezt, hogy ráfogják a postcovidra. Baromság. Van mivel lerázni a lerázható betegeket, mert volt egy világjárványunk,de ebbe életek is kerülhetnek. Nem rólad beszélek, hanem altalanossagban. Időhúzás,mondván biztos a covid utóhatása. Aztán mégsem...
Menj utána. Jelez a tested.
2024. jún. 10. 22:23
6/8 A kérdező kommentje:
Egyébként epilepsziás is vagyok, és van aki szerint a gyógyszerek mellélhatása. Kb 8 éve szedek gyógyszert. Most jönne elő ez a mellékhatás?
2024. jún. 10. 22:25
7/8 anonim válasza:
Epilepszia elég erős gyanút adhat memóriazavarra, hiszen van egy, az idegrendszered érintő betegséged.
Ezek szerint jarsz neurológushoz. Vele konzultálj,ne hagyd magad lerázni. Ha kell , kérj masodvéleményt,magánba tobb dokitol. Mert fiatal vagy, nem kevésbé validak a tüneteid,hogy ilyen postcovid kifogásokkal le lehetne rázni.
2024. jún. 10. 22:37
8/8 anonim válasza:
Nem vagyok orvos, de a post covidnak nincsenek ilyen tünetei. Feltetlen menj el egy jo psychiaterhez. Nekem sajnos a parom rettenetesen feledekeny, en is el kell, hogy menjek vele psychiaterhez. Egyszer mar elküldtem MRT-re, ott nem allapitottak meg semmit. Esetleg a csaladodban volt/van valami neurotikus betegsegben szenvedö, mint pl. skizofren? Ha azota sikerült valamit kideriteni, megirnad? En is tanacstalan vagyok...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!