Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen fejbőr probléma lehet ?

Milyen fejbőr probléma lehet ?

Figyelt kérdés

Lassan 1 éve körülbelül hogy észrevettem ezt de még tavaly nyáron amikor a napon dolgoztam nem volt ennyire erős.

Szóval az a helyzet hogy erősen hullik a hajam ,de az még hagyján ,még viszket is mint az állat és korpásodok.

Jártam októbertől Márciusig egy fejbőr vizsgálatra és elvileg sokat javult és az tény hogy már nem ritkul a hajam annyira viszont korpásodik ugyanolyan erősen és ha melegem lesz kicsit is akkor olyannyira viszket hogy véresre vakarnám.(egyébként volt ilyen ,egy családtag vette észre és volt amikor álmomban kezdtem el idegből vakarni de nem is emlékszem rá csak viszket és reflexből jön)

Bármilyen választ megköszönök nagyon de nagyon.

Jaj a legfontosabbat kihagytam majdnem hogy fiúként már ahhoz képest hosszú hajam van nem olyan durván ,de például azon gondolkoztam hogy lehet nem tesz jót a fejbőrömnek ez a sok mennyiségű haj.

jún. 1. 16:23
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Igazad van, és tényleg érdemes lehet ilyenkor a teljesen kopaszra nyírást megpróbálni, hogy megkönnyebbüljön a fejbőröd. Volt már több ismerősöm is, akinek az segített.
jún. 1. 16:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Kellemetlen ezt hallani,de inkább leszek rondább mint hogy szenvedjek szóval köszönöm szépen:)
jún. 1. 17:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Irány pár vérvétel, ennek belső oka van.

Nekem is ez volt, hajhullás, viszkető bőr. Pajzsmirigy betegség okozta.

De nálad lehet, hogy más az ok.

Amikor az embernek a bőrével, hajával van gondja, először mindig érdemes a belső vizsgálattal kezdeni, mert kaocsolatban állnak. Például ha csak hajhullásod lenne, azt okozhatja góc is. De nálad ugye nem szárazság is van, ezt csak példának írtam.

jún. 1. 19:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Mennyi vizet iszol egy nap? Szedsz valamilyen gyógyszert? Milyen sampont, hajtermékeket (például zselé) használsz?
jún. 1. 19:22
 5/7 A kérdező kommentje:

Ja elsőnek azt értettem hogy valami mentális rosszullét is kihathat ami amúgy lehet igaz.

Egyébként most próbálok a napokban elkezdeni 1 hónapos 4 liter napi vízbevitelt kipróbálni.

Nagyon keveset ittam hónapokig mostanában,de max napi 2 liter ami kb úgy zajlott le,hogy reggeltől délutánig max 1 liter ment le de sokszor még annyi sem.

Azt meg kevésnek gondolom.

Ha hajzselére gondolsz akkor azt egyáltalán nem használok és sokat kidobtam samponokra és hajvitaminra és hajszeszre.

A hölgy aki bevizsgált ajánlott egyfajta gyógynövényes sampont ami 3500ft volt és a hajszesz ami pedig 11500 volt és egyszer ajánlott egy vitamint.

Az elmondása szerint valamiféle kúra volt amit végigcsináltam de a viszketegség megmaradt és a sampont váltottam egy ekcémás bőrrevaló samponra és nem magam miatt váltottam hanem szüleim miatt aminek vannak anyagi okai amiben most itt nem mennék bele:)

jún. 1. 19:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A fejbőr viszketését és korpásodását sokan a demodex szőrtüsző atkáknak tulajdonítják. Ezért lehetnek hatásosak a kéntartalmú samponok, mert a kén ugyebár beépül a rovarok kitinpáncéljába és azt károsítva hat a rovar ellen. Én 70%-os alkohollal kenem át a fejbőröm időnként (ami szintén elöli az atkákat), amikor a viszketés már zavaró. Tökéletes hatást nem lehet elérni.
jún. 1. 20:10
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon sokáig naturlandos kénes samponnal mostam még mielőtt volt ez a kialakult ez a sz*r is :D

Nem emlékszem hogy miért váltottam őszintén róla,lehet rajta kellett volna maradjak.

Lehet arról is azért váltottam ,mert drágább volt mint egy átlag sampon

jún. 1. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!