Mit javasolnátok az alábbi bőr "probléma" kezelésére?
Nagyon gyorsan és erősen zsírosodó orrnyereg, homlok és fejbőr. A fejen csak a fejtetőn. A férfiaknál szokásos patkó alakú kopaszodás már megindult és a ritkás területen, de csak ott és ez igen határozottan behatárolható, igen intenzíven zsírosodik a fejbőr. A zsírosodás már sok évvel a kopaszodás megkezdése előtt is jelen volt. A zsírosodás akár egy-két órával a hajmosás urán megjelenik. A zsírosodás mellett viszket is a fejbőr.
Az állon viszont borotválkozás után két nagyobb kiterjedésű piros folt (nem kiütéses irritáció) jelenik meg és ahogy a borosta el kezd kiserkenni a folt területe hámlani kezd, ami egy bizonyos hosszúságú borostánál megszűnik, majd egy-két nap "nyugi" után a borosta alatt újra megjelenik a piros folt és igen erősen viszketni kezd.
Már többféle kemikáliát kipróbáltam, de eddig nem igazán működött semmi. A bőrgyógyászok megnyilvánulásáról meg most inkább nem nyilatkoznék.
Akármilyen tanácsot szívesen fogadnék.
Borotválkozás: próbáld elektromossal. Lehet esetleg szakállmérgezés? Ha mégsem, fenistil gél, babapopsikrém a piros foltra.
Zsíros haj: 1-2 dl ecetet hígíts fel egy kisebb lavor vízzel, majd hajmosás után ezzel is öblítsd le a hajad. Ne mosd le, az ecetszag el fog illanni. Esetleg csalánsampon.
Szakállmérgezés???
Valamikor ezer éve próbáltam - igaz nem valami profi cuccal -, de az egész képemet felhámlasztotta még a borotválkozás alatt. Ugyan ez a szitu ha mostanság néha hajnyíróval végig szaladok rajta. Nem viszket de felszedi a bőrt. Amúgy a fejemen is ez van, amikor géppel le van nyírva. Nyírás közben rendesen felszedi a bőrt.
Ha teljesen le van nyírva a haj, akkor is mehet az ecet?
Tulajdonképpen a fejbőrre?
Köszi.
Kipróbálom.
Mitől? Miért? Hogyan?
Miért mindig csak ugyanott?
Csak a a bőrgyógyászt javasolhatom.
Én is elmentem egyhez és két krémmel meg valami lemosóval lettem "gazdagabb". A szakáll az nem pirosodik, a fejen nincs változás, de arra nem is adtak semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!