Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit javasolnátok az alábbi...

Mit javasolnátok az alábbi bőr "probléma" kezelésére?

Figyelt kérdés

Nagyon gyorsan és erősen zsírosodó orrnyereg, homlok és fejbőr. A fejen csak a fejtetőn. A férfiaknál szokásos patkó alakú kopaszodás már megindult és a ritkás területen, de csak ott és ez igen határozottan behatárolható, igen intenzíven zsírosodik a fejbőr. A zsírosodás már sok évvel a kopaszodás megkezdése előtt is jelen volt. A zsírosodás akár egy-két órával a hajmosás urán megjelenik. A zsírosodás mellett viszket is a fejbőr.

Az állon viszont borotválkozás után két nagyobb kiterjedésű piros folt (nem kiütéses irritáció) jelenik meg és ahogy a borosta el kezd kiserkenni a folt területe hámlani kezd, ami egy bizonyos hosszúságú borostánál megszűnik, majd egy-két nap "nyugi" után a borosta alatt újra megjelenik a piros folt és igen erősen viszketni kezd.

Már többféle kemikáliát kipróbáltam, de eddig nem igazán működött semmi. A bőrgyógyászok megnyilvánulásáról meg most inkább nem nyilatkoznék.

Akármilyen tanácsot szívesen fogadnék.

2013. máj. 19. 21:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Borotválkozás: próbáld elektromossal. Lehet esetleg szakállmérgezés? Ha mégsem, fenistil gél, babapopsikrém a piros foltra.

Zsíros haj: 1-2 dl ecetet hígíts fel egy kisebb lavor vízzel, majd hajmosás után ezzel is öblítsd le a hajad. Ne mosd le, az ecetszag el fog illanni. Esetleg csalánsampon.

2013. máj. 19. 22:27
 2/11 A kérdező kommentje:

Szakállmérgezés???

Valamikor ezer éve próbáltam - igaz nem valami profi cuccal -, de az egész képemet felhámlasztotta még a borotválkozás alatt. Ugyan ez a szitu ha mostanság néha hajnyíróval végig szaladok rajta. Nem viszket de felszedi a bőrt. Amúgy a fejemen is ez van, amikor géppel le van nyírva. Nyírás közben rendesen felszedi a bőrt.

2013. máj. 19. 23:01
 3/11 A kérdező kommentje:

Ha teljesen le van nyírva a haj, akkor is mehet az ecet?

Tulajdonképpen a fejbőrre?

2013. máj. 19. 23:02
 4/11 anonim ***** válasza:
Persze, mehet.
2013. máj. 20. 16:16
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi.

Kipróbálom.

2013. máj. 20. 19:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Remélem használni fog! Írj majd, ha mégsem jönne be, kitalálunk még vmi más megoldást ;)
2013. máj. 20. 19:30
 7/11 anonim ***** válasza:
Az a viszkető foltod, amit borotválkozás után veszel észre nem lehet egy kis bőrgomba esetleg?
2013. aug. 30. 14:06
 8/11 A kérdező kommentje:

Mitől? Miért? Hogyan?

Miért mindig csak ugyanott?

2013. aug. 30. 16:14
 9/11 kiraly999 válasza:
sikerült valamivel lekezelned? érdekes, de van valami hasonló problémám 2 napja... a füleim alatti részen a nyakamon jelent meg ilyen bőrirritáció, ami piros foltfélék halmaza. 2-3 naponta borotválkozom, de azon a felületen nem is, tehát oda nem ér a borotva.
2014. febr. 9. 21:22
 10/11 A kérdező kommentje:

Csak a a bőrgyógyászt javasolhatom.

Én is elmentem egyhez és két krémmel meg valami lemosóval lettem "gazdagabb". A szakáll az nem pirosodik, a fejen nincs változás, de arra nem is adtak semmit.

2014. febr. 11. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!