Vashiány tapasztalatok?
Szedj vasat, melle c-vitamint.
Fontos, hogy ehgyomorra kell bevenni reggel, utana 1 oraval lehet enni es 2 oraval kavezni. Ha orvos javasolja, akkor a masodik tablettat este lefekves elott kell bevenni.
A kave es a tejtermekek gatoljak a felszivodast, ahogy a magnezium es a fekete tea is, igy ezeket par oras eltolassal lehet fogyasztani, ha vasat veszel be.
Nekem az orvos 3-4 honapot mondott, hogy addig kene javulnia, de en csak fel ev mulva nezettem, akkor mar jo ertekeim voltak.
Ha nem javul, akkor 2 dolog lehet, vagy nem tartod be rendesen a “szabalyokat” es rosszul szeded vagy valamilyen felszivodasi zavar van.
Ha erős a menzeszed, akkor azért is lehetsz vashiányos.
Én csak abban a 3 évben produkáltam normális vérképet,amíg nem menstruáltam.
Nekem csak a gyakori fáradtság a tünet.
Kaptam már vénásan vasat, transzfúziót,de tartósan sose javul.
Egyébként semmi bajom ettől.
Egyaltalan nem akkora a baj, mint ahogy most eloadod :D
Nyugi, ez elofordul. Ha nem ir fel semmit az orvos esetleg, veny nelkul is lehet kapni keszitmenyeket. Van pl egy szirup, floradix nemtommi a neve, en azt is ittam egy idoben, az is jo volt nekem.
Nekem erre azt mondta a haziorvos, hogy noknel a kozepes erteket “szereti”. Ha mar az also hatarhoz kozeleg az eredmeny, akkor o mar javasolja a vasat.
Szoval szerintem biztos, hogy a menstruacio is szerepet jatszik ebben, de nelkule is az also hatar kozeleben lennel szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!