Cseng a fületek, ha befogjátok?
A napokban nem folyamatosan ugyan, de elkezdett fájni a fülem és bedugult, illetve nagyon halkan, de cseng/zúg is időnként. Feltűnt, hogy sokszor szinte nem is hallom a sípolást, de ha befogom a fülem (benyomom, mint amikor zajt próbálok kizárni), akkor hallatszódik.
Soha nem figyeltem még fel erre, ez általános/normális jelenség, vagy ez is a probléma egy tünete lehet?
(Megyek egyébként orvoshoz, inkább csak kíváncsiságból kérdezem, hogy mik a tapasztalatok, mert az ismerőseimtől is-is visszajelzés érkezett)
Nálam egy éve jelentkezett egy fülcsengés. Nagyon megilyedtem és szaladtam orvostól orvosig. A jelenséget tinnitus-nak hívják. Sok cikket találsz az interneten róla. MR,CT, Ifuzió...semmi. Most is megvan. Megerősödött a fülcsengés és a frekvenciája is feljebb ment. Elvagyok, de nem kis lelki erő kellett a megszokáshoz...eddíg is. És gondolom fog is még kelleni.
Nálam a családi háttér változott rengeteget. Új munkahely, új országban, és a feleségem is komoly betegséget kapott...Talán ez lehet a fülcsengés mögött. Bár időben valóban egybe esik, de én ebben kételkedem. Erre persze egy orvos kórus mondaná, hogy "nem".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!