2,5 éves kisgyermeknél lehet baj ebből a szúnyogcsípésből?
Figyelt kérdés
Tegnap estefelé megcsípte a kisfiúnkat egy szúnyog. Egyből látszódott egy pici dudor, ami ilyenkor elő szokott jönni, de nem volt vele semmi gond, nem is vakarta, csak látszódott. Most estére nagyjából akkora lett a helye, mint egy fél sárgabarack. Fájni nem fáj neki, és nem is piszkálja. Úgy látom, hogy szúnyog által terjesztett betegségnek ez nem tünete, allergiáról viszont nem tudunk. Nincs emlékezetem korábbi szúnyogcsípés kezeléséséről, de biztos hogy csípte már meg, mivel vidéken lakunk és nem csecsemő. Mi lehet ebből, illetve miért történhetett ez a reakció a szervezete részéről?2024. máj. 20. 19:40
1/6 anonim válasza:
Szia, lehet kisebb gyulladás lett ott vagy irritáció.
Láza nincs? Szédülés, fejfájás?
Figyeljétek es, ha rosszabb, akkor vigyétek be az ügyeletre.
Szerintem sima vizes ruhat tegyetek rá.
2/6 A kérdező kommentje:
Nincs panasza, láza sem. Délelőttre ha nem múlik, megyünk orvoshoz, köszi a választ :)
2024. máj. 21. 00:26
3/6 anonim válasza:
Én lehet hogy telefonon konzultálnék az ügyelettel, biztos ami biztos. De nem aggódnék, mert tudtommal a szúnyogcsípés néha csinál ilyet. Nekem is volt szerintem. Inkább a szúnyogtól függ, tehát nem az van hogy mostantól minden csípés ilyen lesz, csak pont ez a szúnyog ilyen volt vagy valamit eltalált stb.
4/6 A kérdező kommentje:
Ma reggelre jelentősen kisebb lett a dudor, továbbra sem fáj neki, szóval nem intézkedünk tovább.
2024. máj. 21. 14:58
5/6 anonim válasza:
Szupi!🙂
Megoldódik!
Jobbulást a picinek.
6/6 A kérdező kommentje:
köszi!
2024. máj. 21. 15:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!