Nem alakulhat ki fizikai függőség, ha időnként kihagyok pár hetet?
"Heti 2-3 alkalommal"
No de mennyit?
Ha ki tudsz hagyni heteket tudatosan, akkor nem vagy függő.
2# Alkalmanként egy üveg bort iszom. Kb 60-70%-ban ennél többet, pl 1 liter bort vagy 1,2 litert. Van, hogy többet, de az már nagyon ritka. Illetve vodkázni is szoktam, kb 3-5 dl lecsúszik. Tehát nem iszom keveset, de halálos adagot sem. Rekordom 7.5 dl vodka volt egy délután alatt, de azért nem voltam tőle kidőlve mert abban az időszakban mindennap ittam. Olyankor észre veszem magamat és lassítok. Nekiállok egészségesen étkezni, rengeteg zöldséget, sovány húsokat enni, sok folyadékot inni, hogy a szervezetem jól működjön ahhoz képest. Szoktam menni évente vérvételre, alig van csillagom és általában minimális eltérések vannak.
3# Ebben igazad van, de ha valami rossz történik velem, onnantól semmi más nem érdekel. Rá tudok cáfolni erre is: volt, hogy jókedvemben iszogattam, és amikor meghalt valakim inkább tudatosan nem ittam, mert tudtam hogy felerősíteném a gyászt. Nálam ez kiszámíthatatlan.
4
Az azert jo sok alkohol, ez mar boven karos. Tuuudom, nem ez volt a kerdes. De miert a kezremegeses elvonasnal huzod meg a hatart, ahova nem akarsz eljutni? Az mar a legalja, tenyleg.
Oke, csak valamiert nem a sovargas volt a kerdesedben.
Nem tudom, milyen gyakran hagysz ki heteket, oke lehet, hogy a fizikai fuggoseg nem alakult meg ki - na de a mentalis? Miert iszol, es miert ilyen mennyisegeket, amikor iszol? Amikor en ilyen gyakorisaggal fogyasztottam alkoholt (sokkal kevesebbet 1-1 alkalommal, mint te), akkor pszichesen mar reg rajta voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!