Az alábbiak indokolják a háziorvostól a beutalót vérvételre, pajzsmirigy értékekre?
A nagylaboros tsh-m 2,6. Viszont az indokoltnál könnyebben és többet hízok,
alacsony, 35,5-36,2 a testhőmérsékletem és bármelyik percben könnyedén elalszom, ha lehetne 12 órákat is tudnék aludni. Mostanában a hajam is eléggé hullik. Teherbeesési problémám is van, a progeszteronszintem 21. ciklusnapon alacsony, 11-12 körüli. Úgy olvastam, ezek mind pajzsmirigy alulműködés tünetei lehetnek, ami előfordulhat határértéken belüli tsh-nál is, ha más értékek rosszak. Örülnék, ha nem magán laborban kellene ilyen vérvételt csináltatni.
Tavaly voltam nyaki uh-n, szervi eltérést nem találtak.
Szerintetek ez elég indok a beutalóra?
Miért, mit is várunk a T3-T4-től normál TSH esetén?
Alulműködés estén a TSH változik először. Az izolált centrális hypothyreosis meg ritka, mint a fehér holló.
Mert rossz helyről tájékozódsz. Normál tartományon belüli, de 2,5 feletti TSH-nak is csak akkor van jelentősége, ha pozitívak az antitestek. 2,5 alatt meg baromira mindegy, semmi jelentősége nincs. Túl van tolva ez az egész, mindent a pajzsmirigyre akarnak fogni.
Ráadásul ha Hashimotod lenne, akkor látszana az UH-n is, ami ugye negatív volt.
Nem a pajzsmirigyedet kellene nézegetni, hanem ha 1 éve nem esel teherbe, akkor a meddőség okát vizsgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!