Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem adnak az orvosok...

Miért nem adnak az orvosok beutalót? Valamit levonnak tőlük, ha beutalót adnak? Melyik orvostól kell beutalót kérni? A szakorvostól vagy a háziorvostól? Kifejtést is olvasd el légy szíves.

Figyelt kérdés

Például a háziorvos elküldött gasztroenterológushoz, a gasztroenterológus azt mondta, hogy menjek hidrogén kilégzéses vizsgálatra (is), de arra nem adott beutalót, visszamentem a háziorvoshoz, kértem a háziorvostól, de ő azt mondta, hogy menjek a gasztroenterológushoz beutalóért.

Melyiküknek kellett volna beutalót adnia a hidrogén kilégzéses vizsgálatra?

Egy másik ügyben pedig sebészhez mentem és a sebész kolonoszkópiát és műtétet mondott, de ő se adott sehova sem beutalót.

Akkor azt hittem, hogy vissza kell mennem a háziorvoshoz és a háziorvos ad majd beutalót a vastagbéltükrözésre, de nem adott.

Nem értek az ilyen orvosi vizsgálat, beutaló, satöbbi dolgokhoz, mert eddig nagyon keveset jártam orvoshoz.

Melyik orvostól kell beutalót kérni? A szakorvostól vagy a háziorvostól?

Másik városban van a gasztroenterológus, sebész, stb, tehát nem tudok csak úgy hipp-hopp elugrani a beutolókért.

2024. máj. 13. 11:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szakorvoshoz a háziorvosnak kell beutalót adni, de ha a szakorvos onnan tovább küld akkor már neki kellene.

Attól függ ki az aki tovább akar küldeni. Ha mentő visz be sürgire akkor pl szakorvos adhat beutalót szakorvoshoz.

2024. máj. 13. 11:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A házi orvos az első “szűrő”, ő ad beutalót szakorvoshoz. Ha a szakorvos úgy véli, hogy további vizsgálatra van szükséged, akkor vele egyeztetsz le időpontot.
2024. máj. 13. 11:57
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanezt tapasztalom sajnos, de így lenne hivatalosan, ahogy az első két válaszoló írta.
2024. máj. 13. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!