Ha vérszegény vagyok, tényleg nem adhatok vért?
Biztos, hogy nem adhatsz vért. Ez az első amin kiszórnak. Még a súlyodat is csak később mérik meg.
Nekem azt mondta a doki, amikor ugyan emiatt nem adhattam, hogy akinek eleve nincs az ne akarjon másnak adni, mert neki is szüksége van rá, a másik pedig az, hogy ez a vér beteg emberhez fog kerülni, akinek szüksége van rá és jó lenne ha nem egy vérszegény, magyarán úgyszintén nem a legjobb passzban levő ember segítené ki.
Igen, nem adhatsz vért. Szép dolog tőled, de te sem vagy bőven ellátva vérrel.
-Egy vámpír-
tényleg nem
de ha vérszegény vagy, a vas szedését nem véletlenül javasolják... az, hogy nem érzed szükségét, egy dolog... hogy a szervezeted milyen mértékben károsodik esetleg, az meg egy másik
Értem, köszönöm!
És az szerintetek lehetséges, hogy azóta "kinőttem" a vérszegénységemet? Mert ugye kamasz koromban megállapították, de utána csak a szülésem után vett vérből mondták, hogy vérszegény lennék, az pedig már 3 éve (és két napja) volt.
Úgy tudom, a véradás előtt vesznek valamennyi vérmintát, abból meg tudják mondani, hogy ez még mindig fennáll-e? Vagy egyáltalán, van olyan, hogy terhesség és szülés után valaki vérszegény, de utána már nem az? Persze ha azt mondjátok, hogy nagy valószínűséggel még mindig vérszegény vagyok, akkor nem akarom rabolni az időt ezzel.
Ja, még annyi, hogy ha én elmegyek valamikor orvoshoz, hogy vegyen vért, és még mindig vérszegény vagyok, felírja a vasat, és rendesen szedem, akkor egy idő után már adhatnék vért?
Mondjuk abban persze igazatok van, hogy kéne amúgy is szednem, hiába nem érzem ezt most problémának, csak ugye az ember hajlamos az ilyen dolgokat így kezelni.
Ha elmész orvoshoz és kezelve van, akkor elmúlhat és adhatsz vért.
És igen, nem vesznek le fölöslegesen x dl vért ha eleve nem is adhatnál. Megszúrják az ujjad és az alapján nézik meg a hemoglobin értékedet. Ha alacsony akkor megköszönik, hogy eljöttél és hazaküldenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!