Holnap megyek Miskolcra koponya MR vizsgálatra. Nagyon félek, valaki eltudná mondani, hogy hogyan zajlik meg mennyi idő? Mondtak olyat is nekem, hogy egy óra.
Kicsit zajos, de ne aggódj, biztonságban leszel.
Előtte 6 órával tilos enni. Ez óvintézkedés.
Minden ékszert, fémet, piercinget le kell venned magadról. Ne legyen rajtad smink se.
Lesz egy kis szoba, ahol levetkőzhetsz, kabátot, pulcsit, cipőt, szemüveget, ékszereket. Itt kell hagynod a táskádat is, minden holmidat, semmit sem vihetsz be a géphez.
Szúrnak a kezedbe egy branült, azon keresztül fogják a kontraszt anyagot bejuttatni a véráramba. Ha hazaértél, aznap igyál nagyon sokat, több litert, így gyorsan kitisztul a kontrasztanyag belőled.
A vizsgálat kb. 20 perc. Zajos, ez ijesztő lehet, de ki kell sajnos bírni. Hunyd le a szemed, relaxálj, lélegezz nyugodtan. Nekem az segített, hogy számoltam, folyamatosan, lassan 100-ig, újra és újra.
Nen fájdalmas, semmit sem fogsz érezni. Eredmény általában pár nap múlva lesz, maximum 1-2 hét.
Kapsz egyébként a tenyeredbe egy pánikgombot, amíg bent leszel a gépben. Ha rosszul vagy, nyomd be, és kihúznak a gépből. De ebben az esetben nem folytatják a vizsgálatot, főleg, hogy biztosan lesznek utánad is többen, mint páciensekek, ezért új időpontot kell kérni, újra ki kell várni a sorod.
Kitartást, tudom, hogy nagyon ijesztő, tényleg csukd le a szemed, és lélegezz lassan.
(Nekem már 3-szor volt MRI, mindig has és medence, és mindig féltem tőle... ott még rád is tesznek egy nehezéket a hasadra, az nagyon szar... Itt neked nem lesz ilyen!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!