Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szemorvos küldheti a pácienst...

Szemorvos küldheti a pácienst koponya MR vizsgálatra? Vagy azt csak a neurológusnak szabad?

Figyelt kérdés

2021. jún. 8. 13:28
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen.

Engem a fül-orr gégész küldött.

2021. jún. 8. 13:36
 2/8 anonim ***** válasza:
Engem szemész neurológiára küldött, majd a neurológus küldött MR-re. Mivel kapcsolatos a problémád? Attól is függhet. De szemész nem biztos, hogy az MR leletet teljesen ertelmezni tudja.
2021. jún. 8. 13:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Mostanában elég gyakran fáj a bal szemem, főleg így belülről meg ha mozgatom. Gondolkodok rajta esetleg elmejek e vizsgálatra, nehogy valami komoly baj legyen a háttérben...
2021. jún. 8. 13:42
 4/8 anonim ***** válasza:

A leleteket minden esetben kiértékeli egy szakorvos úgy adják ki,nem kell hozzá a szemész ilyen fokú tudása,plusz a cd-t is megkapod(bár azt nekem eddig senki se nézte meg). Én is készen kaptam,leírva mi, hogy, hol, és csak a kész tényeket vittem vissza. Eleve a doki ráírja a beutalóra hogy mi miatt kéri a vizsgálatot,azt kielemzik neki.

De nemcsak MR-re CT-re is küldhet.

2021. jún. 8. 13:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Nálad mi volt a probléma?
2021. jún. 8. 13:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha engem kérdezel (4-es vagyok),nekem egy dudor volt a fülemnél a koponyán,mellé zúgott a fülem is, és se a fül-orr-gégész,se az ultrahangon a főorvos ne tudta pontosan mi az. Csak tippeltek de mind a kettő mást mondott. Na ez nyilván nem nyugtatott meg így mondta a "fülész",hogy akkor tovább küld. Nekem kontrasztos volt az MRI ahhoz előtte még kellett egy vérvétel hogy a veséim jól működnek e. Ez a kontrasztanyag miatt fontos.

A leleten szépen rajta volt hogy mi az hány mm-es mi, van a környezetében,van e vele teendő stb.

Szerencsére csak egy jóindulatú csontkinövés.

2021. jún. 8. 13:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Én bízom benne hogy nem valami agyi rendellenes betegség (daganat, vérzés stb) okozza a problémát 😬
2021. jún. 8. 13:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi komoly,de a szemész is elég alaposan meg tud vizsgálni. Valószínűleg már ott meg lesz az ok,de ha nem akkor se aggódj előre (na könnyen beszélek most már,pedig anno én is hittem a dudorra mindenféle súlyos bajt) Ha mégis kell képalkotó vizsgálat a CT is jó,főleg ha kontrasztos.

Jobbulást.

2021. jún. 8. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!