Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Azt sem tudom...

Mit csináljak? Azt sem tudom mi lehet ez, de félek tőle :S

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, albérletben, mert távoli városban tanulok. Egészséges vagyok, de már ebben sem vagyok biztos.

A probléma ott kezdődik hogy már kereken 2 hónapja (lehet kicsit több ideje) furcsa tünetek jelentkeznek rajtam. A legfőbb tünet az a szurkáló - bökködő érzés amit a fejem tetején és az agykoponya részén érzek. Nem erős fájdalom, enyhe, viszont engem nagyon idegesít. És olyan melegség érzet kíséri azon a ponton.

Ide tartozik az is hogy ha hozzá érek ott ahhoz a ponthoz akkor fáj (ha kicsit megnyomom), de ezek a fájdalmak csak 5-6 ponton jellemzőek, máshol nem igazán. És mindíg 1-2 másodpercesek, tehát soha nem tart hosszú ideig, csak előjön, megszúr, és el is tűnik majd bizonytalan idő múlva visszatér vagy ugyanazon a helyen vagy máshol.

Néha volt olyan hogy a halántékom is fájt.

Nem merem elmondani otthon, nem azért mert félek hanem azért mert anyukám így is kicsit rossz idegi állapotban van (a szüleim elváltak)és nem szeretném ha idegeskedne, emiatt orvoshoz sem merek elmenni mert félek hogy majd beutal mindenhova (pl CT-re), arra pedig a tanulás mellett nincs sok időm.:S

Azokat a pontokat ahol fáj, és a halántékot amikor fájt bekentem Fastum géllel, a halántéknál elmúlt, a többinél nem.:S És még most is van.

Az igaz hogy sokat számítógépezek (meg egyetemnél néha muszály is mert ott van az anyag, és az órarend) de szerintem (bár javítsatok ki ha tévedek) nem ettől van mert régen is ugyan ennyit gépeztem akkor meg nem volt ilyen.:S Az egyik barátom adta a tanácsot hogy ne használjak sót semmihez. Ezt megfogadtam már vagy kb 2 hete így csinálok de semmi.:S

Nyakfájdalom az van, de az meg megint mástól, azt is folyamatosa kenegetem több-kevesebb sikerrel.

SZóval szerintetek ez mi lehet?:S Jó, természetesen senkitől nem várok perfect orvosi diagnózist, de én már feladtam ennek a dolognak a kutatását mert sehol sem találtam.:S

Előre is köszi a válaszokat ! 19/L

(u.i.: azért vagyok kicsit kétségbeesve mert tényléegesen hajlamos vagyok a legeslegrosszabbra gondolni, már a halálfélelem kerülget emiatt.:S)

2010. okt. 26. 06:49
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
kimaradt : "ha hozzáérek fáj..." és a bökködő érzés elmúlásával a fájdalom ott marad.:S
2010. okt. 26. 06:50
 2/16 anonim ***** válasza:
Nekem is voltak ilyen tüneteim, idegi eredetűek voltak. gondolkozz el, biztos naygy rajtad a nyomás. próbálj meg sokat kikapcsolódni, pihenni!!!!!!!!
2010. okt. 26. 07:04
 3/16 anonim ***** válasza:
Idegi eredetű lehet,vagy okozhatja nyaki csigolyák túlterheltsége is.Valahonnan oda sugározhat a fájdalom.De mindenképp jobb lenne a vizsgálat.A CT-re például amúgy is heteket kell várni.Szóval,valahogy biztos be tudnád szorítani a napi rendedbe azt az 1-2 vizsgálatot.
2010. okt. 26. 07:31
 4/16 A kérdező kommentje:

Idegi eredetű? Akkor hozzá tartozhat hogy emiatt sokszor a halálon jár az eszem?:S

Amúgy a nyak ezt hogyan válthatja ki? Tény az hogy fáj. Megnyugodni valahogy nem tudom, már csak azért sem mert mindíg ez jut róla eszembe hogy miről kell elterelnem a figyelmem.:S Régen (ez előtt) a szívvel volt gond, kiderült borda közi ideg becsipődés amint ezt megtudtam, rá 1-2 hétre meg is szűnt.:S

2010. okt. 26. 13:03
 5/16 A kérdező kommentje:
Amúgy lehet hogy igazatok van, mert amikor ténylegesen lefoglalom magam, máson jár teljesen az eszem nem jön elő, vagy csak nem érzem.:S Csak azt nem értem hogy ha idegi, azaz nem szervi akkor hogy hogy fáj? Ennyire be lehetne képzelni hogy a félelemtől tünetek kreálódnak?:S
2010. okt. 26. 13:17
 6/16 A kérdező kommentje:
Bocsi hogy ennyit írok de ha tényleg idegi akkor közrejátszhat az is abban hogy nem tűnik el hogy amikor nem akarok vele foglalkozni akkor meg egyből teszem fel magamba a kérdéseket hogy "De mi van ha mégis egy súlyos betegség" "De mi van ha történik velem valami emiatt?"
2010. okt. 26. 13:36
 7/16 anonim ***** válasza:
első vagyok: meg is válaszoltad magadnak: amint mással foglalkozol, megszűnnek a szervi bajaid. hidd el az ember szervezete nagyon sok olyan dolgot produkál, ami betegség tüneteket idéz elő. az agyunk már csak ilyen kis ravasz:) egyszer én is azt hittem infarktusom van, karom zsibbadt, mellkas szorított, jött a mentő ezerrel, aztán ők megállapították, hogy pánik rohamom van. én fejben eldöntöttem, hogy soha többé ilyet, és hál Istennek nem nagyon volt mostanában. Az agyunk olyan dolgokra képes, el se hiszed. szóval a lényeg az, hogy NE gondolj semmi rosszra, ne vonzd be a bajt! igenis pihenj, mert a szervezeted meghálálja. ( vagy legalábbis nem produkál tüneteket)
2010. okt. 26. 14:47
 8/16 A kérdező kommentje:

Előzőnek :

Köszi a tanácsodat, csak velem az a baj hogy nagyon nagy mértékben kell lefoglalni magam, meg tényleg képes vagyok a legrosszabbra gondolni, pl h megélem e a holnapot/karácsonyt, persze próbálom elterelni a gondolataimat de egyszerűen felé nem tudom fogni hogy a halálfélelem meg a "megélem-e..." érzések miért társulnak hozzá.:S

2010. okt. 26. 17:53
 9/16 anonim ***** válasza:
ne gondolj erre, angyon fiatal vagy még, inkább az energiáidat arra összpontosítsd. ez tényleg csak jó tanács, meglátod egy idő után rájössz, h nem azbad a fiatalságodat ilyen dolgokra pazarolni. első voltam
2010. okt. 26. 18:56
 10/16 A kérdező kommentje:

Igazad van, nem szabad erre pazarolnom.:) Pszichológushoz járok ugyan, de nem értem a mai napig se hogy miért hiszem azt hogy nem szabad ezzel nem törődni mert hátha valami súlyos betegség és akkor derül ki az igazi mivolta amikor már késő lesz.:S

Amúgy tervezem már hogy elmegyek az orvoshoz.:)

2010. okt. 26. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!