Lehet bajom attól hogyha túl sok vizet iszom?
Valaki azt mondta nekem hogy aki túl sok vizet iszik annak felhígulhat a vére, ami extrém esetben akár halált is okozhat, de amúgy se jó dolog.
Ez igaz? és ha igen, akkor hány liternél kezdődik ez a kórs felhígulás?
igen, tényleg igaz és ezt vízmérgezésnek hívjuk. Google-n találsz róla jó sok információt.
"Testedzés alatt csak annyi vizet igyon, amennyit elveszít az izzadással. Soha nem szabad óránként 8 dl folyadéknál többet fogyasztani testedzés során!"
ma 22:58:
Ne legyél már marha, a vízmérgezés az sóhiány, ha megiszok 10 liter vizet, de a sót és a többi ásványi anyagot pótolom, akkor nem lesz semmi bajom.
Volt egy verseny az USA-ban, hogy ki tud több vizet meginni. Egy rádióműsor szervezte. Egy nő nyerte, már nem tudom, hogy mennyi volt a tét. Hazafelé a kocsiban meghalt.
A legtöbb, amit megittam egy nap, az 6 liter volt nyáron, 40 °C-os melegben munka mellett.
Igyál meg napi kb 2 litert (nyáron akár 3-at).
Én még nem halottam senkiről, hogy meghalt volna a sok vízivásba.
ma 23:01:
Speciel én szomjan halnék ha napi 2 litert innék. De igen, haltak már meg vízmérgezésben, mert b asztak pótolni a sót. De pl. ha balfi ásványvizet iszik az ember, aminek magas a nátrium tartalma, már eleve más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!