Hogyan tovább? Vérnyomáscsökkentő kérdés.
Enyhén emelkedett vérnyomásra és pulzusra évek óta szedek Bisoprololt, ez elég is. Viszont az elmúlt hónapokban nagyon durva lumbágóm lett, a nonszteroidok nem segítettek, ezért a reumatológus szterodiot írt fel. Ettől már az első napokban megemelkedett a vérnyomásom, de még nem volt vészes. Tegnap estére (mikor 10 napja szedtem már a szteroidot fokozatosan csökkenő dózisban) és ma reggelre viszont már 170-180/100-105 közötti értékeket mértem, fejfájással, feszülésérzéssel, szédüléssel. A központi ügyeletet hívtam, a fentiek alapján Tensiomint írt fel az ügyeletes azzal, hogy vegyek be egyet, aztán 5 perc után mérjek vérnyomást és ha nem viszi le, akkor vegyek be még egyet és puffoljak Nitromintet. Így tettem, levitte 144/80-re, ez most már elviselhető.
De arra nem kaptam útmutatást, hogy hogyan tovább... A szteroiddal leálltam az orvos tanácsára (amúgy is már napi egynél tartottam, még két nap lett volna hátra a kúrából). De a Bisoprololt szedjem tovább? Betegtájékoztató szerint lehet. Holnap is használjam a Tensiomint, ha szükséges?
Újra hívni nem fogom, így is 7 órába és háromszori telefonálásba telt, hogy a felhőbe felkerüljön a recept, túlterheltek... Már a központból hívogatták őket a kérésemre, hogy tegyék már fel... Szóval most van gyógyszerem, elfogadható szinten a vérnyomásom, de a továbbiakra nem kaptam instrukciót...
A fájdalom inkább csökkentette, egyszer egy görcsrohamnál majdnem el is ájultam.
Egyébként most tudatosult, hogy ezt bizony én szúrtam el, mert a szteroid mellett izomlazítót is szedtem, ami vérnyomáscsökkentő hatású, így ellensúlyozva volt. Viszont a kúra vége felé, mikor már a szteroid adag minimálisra csökkent, az izomlazítót elhagytam. Ekkor ugrott meg a vérnyomásom. Most megpróbálom az izomlazítót szteroid nélkül egy darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!