Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pánik, szorongás érzés akkor...

Pánik, szorongás érzés akkor is jeletkezhet ha jól érzi magát az ember?

Figyelt kérdés

Pánikbeteg vagyok több éve. A kiváltó oka egy trauma. Pszichológusnál még nem voltam.

Tüneteim a következőek szoktak lenni, amelyek 85%-ban hajnalban, álmomból felriadva vannak:

- a mellkasom szokott nyomni

- vagy a szívemnél nyomás, szúrást érzek

- az egész testem remeg

- szapora pulzus

- magas vérnyomás

- székelés (ilyenkor akár 2* is)

- félelem

- nem találom ilyenkor a helyem

- hamar kiszárad a szám, hiába iszok sokszor

- van amikor menstruáció ideje alatt ezek mindennaposak, de ettől függetlenül is volt már rá példa

Ezek a rohamok elszoktak tartani fél óráig, de volt már rá példa, hogy 3-4 óráig is tartottak a tünetek különböző intenzitásával.

Kardiológusnál voltam már (több különbözőnél, legutóbb 2023 júniusban), vérvételi eredményem (2 hete voltam) tökéletesnek találta a háziorvosom. TSH értékem 2,5

Itthon a férjemmel is szoktak lenni viták, illetve nagyon sokat agyalok és szorongok egyéb dolgokon. Ezeket próbálom rendbe tenni fejbe, mer apró kis dolgokon is tudok agyalni feleslegesen, más kinevetne. Ezeket a dolgokat csak édesanyámnak szoktam elmondani. Kb 1 hónapja úgy gondolom, hogy azok a dolgok amiken rágódtam már nem zavarnak, férjemmel is most szuper minden, nem "ugrunk" egymásnak egyből, hanem megbeszéljük a dolgokat. De mégis vannak rohamaim. Úgy fekszem le, hogy szuper minden, nem félve, agyalva és mégis arra kelek fel hajnalban (mint most is per pillanatban) hogy rohamom van. Tehát szupernek gondolom most a dolgokat és mégis rosszul vagyok. És ilyenkor jobban bepánikolok, hogy vajon most ez tényleg megint roham vagy most rosszul leszek?

Köszönöm szépen ha elolvastad!

2024. márc. 15. 00:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
15.000 forint 1 heti élelem. Nem olyan könnyű kitermelni
2024. márc. 15. 12:49
 12/15 anonim ***** válasza:

40 perc hallgatással, 10 perc közbekotyogással nem is olyan rossz pénz!

Ezek az emberek jó időszak esetén a havi 1 milka pluszt is megkeresik!

2024. márc. 15. 14:49
 13/15 anonim ***** válasza:
12 nekem sok pszichológus ismerősöm van a munkahelyem miatt. Senki, 40 alatt nem merte bepróbálni a csak magánpraxis dolgot, max. Félàllásban. Oké, ez nem Budapest. De zömében nők és ha a gyerek megbetegszik, ők megbetegszenek egy vállalkozónak nincs táppénze, és az adót ugyanolyan keményen fizetni kell, akkor is ha nincs igazán bevétel. Ezért nem mennek 100% vállalkozónak. Biztos, ami biztos alapon.
2024. márc. 15. 15:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Plusz bennük van kicsit az a fajta segíteni akarás, hogy foglalkozzanak azokkal az emberekkel akiknek csak ingyenes, àllami támogatás jut. Persze az állami támogatás az ritkán nyújt sikeres segítséget. Minden esetet igyekeznek kirakni az ellátórendszerből amilyen hamar csak lehet, mert így is jó, ha havonta 25 perc jut egy kliensre. A legújabb amit hallottam, hogy a gyermekklinikán 15 perc jut egy gyerekre, a pszichiáter gyógyszerszedés esetén 6 hetente fogad 10 percre. Ezért keresnek annyit magánban, mert az állami az egy 0. Mégis stabil bevétel, szükség esetén TP-vel ami jól jön...
2024. márc. 15. 15:17
 15/15 anonim ***** válasza:
49%
Én azt látom hogy sokkal inkább a pénzről szól, mi másról! :(
2024. márc. 15. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!