Pánik, szorongás érzés akkor is jeletkezhet ha jól érzi magát az ember?
Pánikbeteg vagyok több éve. A kiváltó oka egy trauma. Pszichológusnál még nem voltam.
Tüneteim a következőek szoktak lenni, amelyek 85%-ban hajnalban, álmomból felriadva vannak:
- a mellkasom szokott nyomni
- vagy a szívemnél nyomás, szúrást érzek
- az egész testem remeg
- szapora pulzus
- magas vérnyomás
- székelés (ilyenkor akár 2* is)
- félelem
- nem találom ilyenkor a helyem
- hamar kiszárad a szám, hiába iszok sokszor
- van amikor menstruáció ideje alatt ezek mindennaposak, de ettől függetlenül is volt már rá példa
Ezek a rohamok elszoktak tartani fél óráig, de volt már rá példa, hogy 3-4 óráig is tartottak a tünetek különböző intenzitásával.
Kardiológusnál voltam már (több különbözőnél, legutóbb 2023 júniusban), vérvételi eredményem (2 hete voltam) tökéletesnek találta a háziorvosom. TSH értékem 2,5
Itthon a férjemmel is szoktak lenni viták, illetve nagyon sokat agyalok és szorongok egyéb dolgokon. Ezeket próbálom rendbe tenni fejbe, mer apró kis dolgokon is tudok agyalni feleslegesen, más kinevetne. Ezeket a dolgokat csak édesanyámnak szoktam elmondani. Kb 1 hónapja úgy gondolom, hogy azok a dolgok amiken rágódtam már nem zavarnak, férjemmel is most szuper minden, nem "ugrunk" egymásnak egyből, hanem megbeszéljük a dolgokat. De mégis vannak rohamaim. Úgy fekszem le, hogy szuper minden, nem félve, agyalva és mégis arra kelek fel hajnalban (mint most is per pillanatban) hogy rohamom van. Tehát szupernek gondolom most a dolgokat és mégis rosszul vagyok. És ilyenkor jobban bepánikolok, hogy vajon most ez tényleg megint roham vagy most rosszul leszek?
Köszönöm szépen ha elolvastad!
40 perc hallgatással, 10 perc közbekotyogással nem is olyan rossz pénz!
Ezek az emberek jó időszak esetén a havi 1 milka pluszt is megkeresik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!