Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha porckorongsérvem van,jobb,h...

Ha porckorongsérvem van,jobb,ha leugrok valahonnan?

Figyelt kérdés
Tüneteim alapján 150%,hogy az van.Elfelejthetem a sportot,fizikai munkát?Eddig sem volt sok értelme,hogy élek,ez úgy gondolom megadja a választ,hogy hogyan folytassam ezt a szart amit életnek eddig sem nagyon lehetett nevezni.
2024. febr. 28. 06:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
25%

Ez egy sima porckopás. Ezt lehet kezelni. Akkor lesz ebből sérv ha nem csinálsz vele semmit. Még megelőzhető és ugyanúgy sportolhatsz mellette, sőt kell is sportolni.

Ahelyett, hogy leugrasz valahonnan (bár te úgyse fogsz leugrani sehonnan csak hisztizel) sétálj el a reumatológiára, ott kapsz beutalót röntgenre és laborvizsgálatra illetve ha fájdalmad van ad paralumbalisan 2 darab Kenalog injekciót. Aztán a kapott eredménnyel visszamész a reumatológiára és kitaláltok valamit.

2024. febr. 28. 11:49
 12/14 A kérdező kommentje:

Egy újabb isten,aki sz.rta a világot,a mindenkinél okosabb,és mindent jobban tud!

Meguntam a fájdalmat,és az ilyen isteneket!

2024. febr. 28. 12:23
 13/14 Dionysos válasza:
100%

Mielőtt elkezdesz vagdalkozni, nyugodj meg. Van értelmes élet porckorongsérvvel is,sőt, sportolni is lehet vele. Talán az erőemelés nem tesz neki túlzottan jót, de rengeteg sportot lehet vele művelni. A tiéd egyébként jó eséllyel még nem sérv, csak figyelmeztetés, még nem komoly. Szerintem keress meg egy gyógytornászt, aki megtanítja a McKenzie-tornát, ami megerősíti a gerinc tartóizmait, és megszűnik a fájdalom.

Tudom, mit beszélek, 15 éve jött ki a porckorongsérvem, de nem szimplán fájt, hanem félig lebénult a bal lábam is. Gyógytorna, fizioterápia, gyógyszeres kezelés, és azóta egész jól működök.

2024. febr. 28. 19:59
 14/14 A kérdező kommentje:
Küzdősportolni is lehet így?
2024. márc. 1. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!