Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha bal kézzel írok,de majdnem...

Ha bal kézzel írok,de majdnem minden mást(1-2apró kivétel) jobb kézzel csinálok,akkor most milyen kezes vagyok?

Figyelt kérdés

2024. febr. 7. 14:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én úgy hallottam,hogy az idegrendszernek sem tesz jót…
2024. febr. 8. 15:43
 12/17 anonim ***** válasza:
A bal kézzel írás? Hol hallottad és mit?
2024. febr. 8. 15:45
 13/17 A kérdező kommentje:
Az átszoktatásra gondoltam
2024. febr. 8. 15:47
 14/17 anonim ***** válasza:
Jaaaa, azt nem tudom.
2024. febr. 8. 15:48
 15/17 anonim ***** válasza:

10.

Nem is azt írtam, csak azt, hogy vannak ezek a hátrányok, mivel a magyar - és a legtöbb nyelv - balról jobbra ír.

Az viszont mondjuk már felvet kérdéseket, hogy ha valaki jobb kézzel fogdosta az eszközöket kiskorában, akkor 5-6 évesen miért hagyták, hogy ballal fogja a ceruzát/tollat. Akkor még nem át- csak rászoktatás lett volna, és még csak nem is a dolog megerőszakolása, hiszen inkább jobbkezes volt.

További hátrányok, hogy bizonyos közepesen precíziós eszközöket sem fog tudni 100%-osan használni, mert vagy nincs belőle balos, vagy drága/ritka. Pl fogorvosi fogó, de akár egy olló is kényelmetlen, fogd csak meg bal kézzel, és nem azért mert nem szoktad meg, hanem mert úgy vannak kialakítva a szögek és ívek, hogy jobb kezes fogást feltételeznek.

2024. febr. 8. 17:37
 16/17 anonim ***** válasza:
Igen, de pl. én sok minden másban két kezes vagyok, dominánsan meg jobb kezes, írni meg balos.
2024. febr. 8. 18:09
 17/17 anonim ***** válasza:
At lettél szoktatva
nov. 2. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!