Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » El kellett volna mennem az...

El kellett volna mennem az orvoshoz (nekimentem egy oszlopnak)?

Figyelt kérdés
Bevallom egy kicsit ittas állapotban voltam és nekimentem egy villanyoszlopnak,de fejjel.Akkor is éreztem,hogy nagyon fáj,mert nagy ütést kaptam,még a felső állkapcsom a zsibbadt.Azóta nagyon fáj a homlokom,de csak akkor ha hozzáérek,vagy ha összeráncolom.Reggel hánytam...de nem tudom,hogy az ütés miatt,vagy a piától.El kellene mennem orvoshoz megnézetni?Amúgy pénteken történt.
2010. okt. 24. 12:21
 1/4 anonim válasza:
52%
Hát hogy a piától hánytál e vagy az ütéstől, az sokmindentől függ. Mennyit ittál, mit ettél előtte/utána stb... de ha tényleg olyan erős volt az ütés, akkor lehetett agyrázkódásod, amitől viszont simán hányhattál. Ha fáj a homlokod érdemes megmutatni orvosnak. A koponyádról van szó, ami elég fontos számodra... :-) szerintem mutasd meg dokinak. Veszíteni nem veszíthetsz vele semmit, viszont ha netán valami gond van, és nem kezelik időben, abból nagy baj lehet.
2010. okt. 24. 12:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha a szombatot túlélted, akkor nem valószínű, hogy komoly baj történt. Amúgy, ha erős volt az ütés, akkor mindenképp el kellett volna menned az orvoshoz, mert a subduralis vérzés tünetei az ütés után pár órával jelentkeznek, de ekkor már elég nagy a baj. Szóval, ha legközelebb ilyen történik, akkor mindenképp menj orvoshoz, minél hamarabb.

Azt nem tudom, hogy ma reggel, vagy szombat reggel hánytál-e. Ha hányinger NÉLKÜL hánytál (vagyis, NEM szédelegtél/émelyegtél előtte), akkor érdemes azonnal mentőt hívni, mert ez a beékelődés jele (a nagyon magas vérnyomás és alacsony pulzus is kíséri a folyamatot), és ekkor sürgős beavatkozás nélkül nem sok van hátra. Továbbá, ha az egyik oldalad zsibbad vagy gyengébben mozog és a pupilláid nem egyforma tágak, vagy mindkettő nagyon tág és tudatzavarod is van akkor is érdemes benézni az ügyeletre.

De ha úgy hánytál, mint minden más piálás után (émelygés, "forog a szoba" stb.), akkor valószínű, hogy a pia a ludas.

Ha nagyon fáj a fejed és érzékeny, duzzadt az ütés helye, de a fentebbi tünetek nem állnak fent, akkor is érdemes orvoshoz menni (nem kell sürgősen, ráérsz holnap), mert lehet, hogy eltört vagy megrepedt egy koponyacsont az ütés helyén.

2010. okt. 24. 12:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is azt tanácsolom, hogy mutasd meg a fejedet egy orvosnak! Nem igaz, hogy ha a tegnapot "túlélted", akkor már nem lehet komoly bajod, a saját példám a bizonyíték: egyszer nagyon beütöttem a fejemet, de mivel csak kicsit megszédültem, de nem hánytam, nem ájultam el, senki nem gondolt komoly dologra, pedig még orvoshoz is elmentünk. Egy pár hét múlva lettem rosszul, egyre gyakrabban és erősebben fájt a fejem, elkezdtem dadogni, aluszékony voltam, stb. Kiderült - egy agyi ultrahanggal vették észre -, hogy egy ér megrepedt és szivárgott az agyamban, és mivel nem "feküdtem ki" a balesetemet, nem tudott begyógyulni a terheléstől. Az orvos szerint időzített bomba volt. Már nem emlékszem pontosan, de talán egy-két hetes szigorú ágynyugalom hozott helyre, persze közben néhány naponként újabb kontroll, hogy hogyan javulok.

Szóval, ne bagatelizáld el, nyugodtan menj el a dokihoz, komolyan fogják venni a panaszodat.

2010. okt. 24. 14:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Agyrázódásod is lehet (a hányás ennek is lehet a tünete). Ha szerencséd van, a piától vagy az agyrázódástól hánytál. Ha nincs szerencséd, komolyabb trauma van a háttérben. Menj háziorvoshoz, vagy a traumatológiára. Koponya CT kellene minél előbb!
2010. okt. 24. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!