Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet túl sok vizet inni?

Lehet túl sok vizet inni?

Figyelt kérdés
Nem úgy értem, hogy egyszerre túl sokat és aztán azt kihányni vagy valami ilyesmi, hanem pl. heteken keresztűl napi 7-8l víz fogyasztása nem káros-e? Mindenhol azt lehet hallani, hogy igyál meg napi 0,05*testsúlykilógramm l nyi vizet, de azt nem mondják, hogy sok az megárt. Nem lesz hígul a vér meg tőle, vagy valami?
2010. okt. 23. 22:56
 1/5 UM4 ***** válasza:
ha megfelelő ütemezésben iszod csak világosabb színű vizeletre kell számítanod. az egyszeri túlivásba viszont már halt bele néhány ostoba amfetaminfogyasztó (mennyiséget nem tudok) akik túlzásba vitték a kiszáradás elleni prevenciót
2010. okt. 23. 23:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát kb. 2 óránként megiszok 1 litert v másfelet, ugye kicsit többet járok wc-re, de olvastam hogy a sok víz meggyorsítja az anyagcserét, amúgysem esik nehezemre inni, sőt jólesik, és még segít is, akkor mért ne, csak aggódtam h ez nem megy-e a vesém rovására mondjuk, vagy higul-e tőle a vér. Köszi a gyors választ!
2010. okt. 23. 23:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Miért iszol ennyit? Ha azért, mert szomjas vagy, akkor meg kell méretned a vércukrodat.

A sok ivástól leeshet a vércukorszint, amit viszont lehet kompenzálni.

2010. okt. 24. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:

nem vagyok szakértő, de engem is foglalkoztat a kérdés. én 173 centihez vagyok 52 kg lányként, most edzek kétnapi szinten a feszességért, meg mert kicsit már nagy a hasam. alapból sok vizet iszom, de így, hogy tudom, h segíti az anyagcserét, meg tisztít, így képes vagyok napi szinten 5-6 litert is letolni. ami mondjuk nem feltétlen pozitív már, ezért kerestem utána...

nézd csak, ezt találtam:

[link]

a kifejtést már nem tudtam elolvasni, mert "not found", de elvileg a vese működését hátráltathatja a túl sok víz. egyébként úgy vagyok vele, hogy tudod van az a közmondás,h "Jóból is megárt a sok." Na szerintem ez igaz, bármiből, de tényleg bármiből lehet túl sokat enni/inni, bármi. Tehát lehet az bármilyen egészséges, se túl keveset, se túl sokat nem szabad. Szerintem.

2012. máj. 23. 21:26
 5/5 A kérdező kommentje:
kicsit késve, de nagyon köszönöm szépen a válaszokat!:)
2013. jan. 6. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!