? Fagyási sérülés (frostbite) - CSAK AKIK ÉRTENEK HOZZÁ!!
Élethelyzetemből adódóan rendszeresen hidegben tartózkodok.
(Én vagyok az az erdőlakó, extrém éhező, extrém alváshiánnyal és nyugalomhiánnyal, valamint hang-, és szagérzékenységgel rendelkező felhasználó, aki rendszeresen közzé tesz itt kérdéseket ezekkel a betegségeimmel és élethelyzeteimmel kapcsolatban.)
Ezúttal fagyásról van szó. Már sokszor megtapasztaltam, többnyire az ujjaimon. Egy-egy ilyen eset után rendkívül érzékenyek lesznek az ujjaim, mintha egy védőréteg lekerülne róla. (Volt már olyan is, hogy nem emberi mértékben (tehát a megszokottól markánsan eltérő mértékben) duzzadtak az ujjaim a fagyást követő napon(!!!) - Ennek az okára és természetére is kíváncsi vagyok – ha valaki tudna rá magyarázatokat írni –, de a kérdést nem ezért tettem fel.) Igen rendkívüli fájdalommal járnak ezek, esetenként ordítok-üvöltök a fájdalomtól (de tudom, hogy túlélem, mert korábban is túléltem).
Az érdekelne, hogy mi történik, mitől válik érzékennyé a rendkívüli hidegtől, és, hogy ebből kifolyólag mivel lehet a regenerálást felgyorsítani? Tapasztalatom szerint (talán*) néhány nap alatt helyreáll, de ezt a néhány napot is – amennyiben lehetséges – szeretném lecsökkenteni.
*Nem figyeltem meg, hogy mennyi idő alatt regenerálódik, ezért használom a "talán" szót.
Köszönöm a segítő válaszokat!
Ha néhány nap alatt helyrejön, akkor az nem túl komoly dolog, nem lehet túl magas a fájdalomküszöböd, ha ettől is ordítasz.
Amúgy a fagyási sérülés természete nagyjából ugyanaz, mint az égési sérülésé. Kb ugyanúgy kell utókezelni. Amúgy néhány napos regenerációs időt hová akarsz csökkenteni? Nem vagy te Rozsomák, h percek alatt meggyógyulj.
"Ha néhány nap alatt helyrejön, akkor az nem túl komoly dolog" - Aha.....Persze, nem vágják le az ujjaimat, annyira tényleg nem komoly...
"nem lehet túl magas a fájdalomküszöböd, ha ettől is ordítasz." - Látom nem tapasztaltad meg, hogy milyen az, amikor nem a hideg, sem nem a megfelelő mennyiségű öltözet hiánya miatt fázol, hanem azért, mert nincsen energia tartalék a szervezetedben és egyúttal nem aludtál jól (a táplálék hiánya miatt) és ezek miatt a vérkeringésed is rendkívül, de rendkívül rossz.
"Amúgy a fagyási sérülés természete nagyjából ugyanaz, mint az égési sérülésé. Kb ugyanúgy kell utókezelni." - Pontosabban? Például bőrnyugtató (aloevera) krém gyógynövény kivonatokkal? Már rég tanulmányoztam égési sérülés kezelését.
Nem percekre akarom lecsökkenteni, nem csoda dolgot várok, de jó lenne, ha hamarabb elmúlna az érzékenység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!