Magyarországon miért szed mindenki folyamatosan gyógyszereket?
Külföldön élek elég régóta, számomra mindig meglepő, Magyarországon mindenki már egész fiatalon is gyógyszereket szed napi szinten, a legtöbben nem is egyfélét, a megélhetési költségeknél is tételként veszik figyelembe a gyógyszerköltségeket.
Itt, ahol élek, egy-két krónikus betegtől eltekintve alig van, aki gyógyszereket használ rendszeresen, egy-egy megfázás vagy hasonló megbetegedés esetén pár hétig esetleg. (A fogamzásgátló valamennyire kivétel, habár az sem igazán divat, a legtöbb esetben másként védekeznek)
Nem értem, a magyarok ennyivel betegesebbek, ennyivel hipochonderebbek vagy ennyivel butábbak?
Nekem sem az a tapasztalatom, hogy mindenki hobbiból gyógyszert szedne. Akiről tudom, hogy szed valamit, az krónikus betegség miatt teszi (allergia, asztma, szívritmuszavar, magasvérnyomás). És pont az elhízott, egészségtelenül élő családtagjaimnak nem kell semmit szedni.
Mondjuk ez társadalmi rétegtől is függhet. Biztos van olyan, aki napi szinten fájdalomcsillapítót szed ahelyett, hogy fogorvoshoz menne, de nem az én ismerősi körömben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!