Normális a hirtelen anyajegyesedés?
Hirtelen nagyon sok anyajegy jelent meg az utóbbi pár hónapban rajtam, a testem minden részén, arcomon is. Alapból összesen kb. 5 db volt rajtam, abból is az utolsó kb. 8 éve alakult ki. Most kb. még pluszban 10 db újult ki. Mindegyik sima felületű, kisebb méretű, nem viszketnek, de feltűnően sok jött ki, ezért aggódom kicsit.
26 éves vagyok, kreol bőrű, nehezen égek le, viszont az utóbbi nyáron szőlészeti munka miatt erősen ki voltam téve a napsugárzásnak. A karom és a nyakam megpirult eléggé a napok során.
Emiatt lehet ez a hirtelen anyajegyesedés most?
Érdemes lenne bőrgyógyászhoz menni?
Nekem azt mondta a bőrgyógyász, tipikusan azokon a területeken jönnek elő anyajegyek, amiket hirtelen ér sokat a nap. Tehát nem a kézfejen, nem az alkaron, de, ha pl. tavasztól sokat vagyok kint ujjatlan, vállat és felkart szabadon hagyó felsőben, akkor ott igen.
Lehet, hogy nálad is ilyesmi van. De megnézetni persze nem árt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!