Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet ebből bármilyen baja?

Lehet ebből bármilyen baja?

Figyelt kérdés
a 8. - os kislányom, 7 hónap alatt 5 kilógrammot fogyott(szándékosan), most 42 kiló és kb 165 centiméter, sajnos munka miatt külföldre kellett utaznom, így nem tudom felmérni a helyzetet, hogy lehet-e bármi baja ebből, bár nagyon haragszok rá ezért, mert ezelőtt is átlag alatt volt a bmi-je. focizik, félek hogy egyszer összeesik a pályán az alultápláltsága miatt. egyetlen dolog ami kicsit nyugtat, hogy nem úgy fogyott le hogy éheztette magát, hanem műzlit, gyümölcsöket, salátát, paprikát paradicsomot evett, persze emellett néha hétvégén nagyszülőknél evett fánkot, húst(azt gyakran otthon is), levest stb.

2024. jan. 7. 02:01
 1/5 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem nem gáz, ha odafigyel a minőségi fehérjebevitelre, illetve a megfelelő fehérje-szénhidrát arányra. A vitamin és nyomelem pótlásról nem is beszélve. Mivel mozog, azért lenne fontos a fehérje, hogy ne az izomzat rovására fogyjon még tovább. (Minőségi fehérje: pulykamell, csirkemell jól elkészítve sok zöldséggel, fehérjeturmixok,stb., jól körül kell nézni)
2024. jan. 7. 05:26
 2/5 anonim ***** válasza:
41%
Jó jel, hogy nem "éhezteti" magát, és eszik mindenfélét, de figyeljetek oda. A harag, veszekedés nem segít, még ha igazad is van. A súlya nagyon alacsony a magasságához, és ebben a korban különösen fontos lenne a megfelelő tápanyagbevitel, a sport miatt meg méginkább. Mensturál már? Túl kevés zsír és szénhidrátbevitel a hormonháztartásában okozhat gondot, a fehérje meg - ahogy írta 1-es - a sport miatt lenne nagyon fontos. Én javasolnék egy dietetikusi látogatást, tudna segíteni a megfelelő táplálkozás kialakításában. Te folyamatosan külföldön dolgozol? Apuka?
2024. jan. 7. 12:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp vidd orvoshoz. Pont ekkora vagyok, és 47 kilósan is csontsoványnak néztem ki.
2024. jan. 7. 13:15
 4/5 A kérdező kommentje:
ő nem annyira, a sport miatt inkább izmosabb
2024. jan. 7. 17:33
 5/5 anonim ***** válasza:
24%
Hát én 50 kg vagyok, lassan 30, és viszonylag magas, rendesen eszem meg minden, de egyszerűen nem tudok hízni, pedig rendesen eszek, van hogy éjfélkor is kimegyek a konyhába. Viszont jól érzem magam a bőrömben.
2024. jan. 7. 22:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!