Mióta sokat híztam, miért kakilok ilyen ritkán?
Figyelt kérdés
Az utóbbi kb 1 évben kevesebbet mozgom, és felszedtem kilókat rendesen. Ez még önmagában nem lenne tragédia, de lehetséges hogy a hízásomnak az köszönhető, hogy elég ritkán megyek székelni? Van hogy 2 napig nem kakilok. Amikor 3. nap megyek, akkor is csak egyszer. Ritka amikor 2 egymást követő nap megyek. Régebben pl minden nap mentem kakilni. Van ennek bármi köze a hízáshoz? Illetve mit csináljak, hogy többször el tudjak menni? A mozgáson rajta vagyok + próbálok változatosabban is enni. Nem tudok róla, hogy bármiféle belgyógyászati problémám lenne, nem fáj semmi, egyébként az általános közérzetem teljesen jó, nem fáj a hasam soha, semmi. Csak ritkán kakilok. Gondolom nem egészséges hogy valaki 2-3 napig nem kakil.. ötletek?2023. dec. 25. 19:59
1/7 anonim 

válasza:

Kevesebb rostot eszel, részben lehet ez is az elhízás oka.
2/7 anonim 

válasza:

Lelassult az anyagcsered, ennyi infobol legalabbis ez jött le. Egyel tobb rostos ételt es mozogj többet. Ha nem tapasztalsz javulast, akkor erdemes felkeresned szakorvost.
3/7 anonim 

válasza:

Több zöldséget, gyümölcsöt kellene enned.Ha Fogyasztanál pl babot, lencsét,karfiolt, brokkolit hidd el mindjárt nem lenne szorulásod.
4/7 anonim 

válasza:

Valoszinuleg azert szedtel fel kert kevesebb rostot (zoldseg gyumolcs huvelyes teljes kiorlesu kenyer gabonak kuszkusz stb) eszel. Ezaltal tobbet eszel masbol mert nem laksz jol elegge. Es mivel keves rostot eszel ezert mesz kevesebbszer. Mert a szeklettel nagyreszt az emesztehetetken dolgok tavoznak ami igen nagy reszben pont a bevitt rost
5/7 anonim 

válasza:

Így van ahogy 2-es mondja. Én pár éve nagyon kövér voltam, rengeteg szénhidrátot tudtam enni a munkámból kifolyólag, így rendesen el is híztam.
Aztán ezeket letettem és elkezdtem futni. Mondhatni egy nyáron leadtam a felesleget. A tohonyából mozgékony lettem, sűrűbben jártam wc-re, többet fogytam. Valószínűleg felszaporult a cukor a szervezetedben ezért is hízol, az anyagcseréd közben lelassult. Életmódváltás kell, csináld az ellenkezőjét és megszűnnek ezek a problémák.
7/7 anonim 

válasza:

Pajzsmirigy alulműködés előfordulhat a leírtak alapján. Háziorvos vérképből látná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!