Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Elfekvőbe befeküdhet önként...

Elfekvőbe befeküdhet önként bárki, aki nem is beteg? Felveszik az osztályra?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm ilyet mesélt, hogy a rokona befeküdt az elfekvőbe és nem beteg, nem akar felkelni és pelenkázzák. Létezik ilyen? Egészségügy csak úgy fogad ilyen emberek vagy hogy működik ez? Én ezt nem hiszem, ott valami baj van ha felvették, vagy nem kell orvosi papír hozzá miért kéred a felvételed az osztályra?

2023. dec. 13. 17:53
 1/9 anonim ***** válasza:
39%
Ilyen nem létezik...
2023. dec. 13. 17:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Nekem is gyanús, hogy kamú. Ilyet nem hallottam még, az elfekvőbe a haldokló betegeket teszik, nem beköltözik oda az ember, csak úgy, döbbenetes
2023. dec. 13. 17:55
 3/9 anonim ***** válasza:
35%
Dehogyis. Még arra sincs elég kapacitásuk, aki valóban odavaló...
2023. dec. 13. 19:42
 4/9 anonim ***** válasza:
31%
Kizárt dolog .
2023. dec. 13. 20:23
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Pofatlanul beirom, de van ilyen. En voltam pszichiatria osztalyon, ez foleg a nyilt osztalyon volt egy bizonyos korhazban (voltam masikban is, ott nem igazan lattam ezt az esetet). De voltam zarton is, na oda nem engednek be csoveseket vagy kamusokat.

Eleg azt mondanod, hogy ongyilkos akarsz lenni, reszletezed, es bekuldenek az osztalyra. En mar aludtam csovesekkel egy teremben voltunk vagy 10-en. Abbol kb. 2 neurologiai eset volt nem pedig pszichiatriai, 5 csoves, a masik egy drogozasbol zart osztalybol kijozanodo ember volt, mellette ereztem magam a legnagyobb biztonsagban oszinten. Oke ez nem 10, hanem... 8, elnezest csak saccoltam a 10-et. De nehany korhazba be lehet igy menni. Szuicid ideatio vagy direkt megvagja magat itt ott es verzik de nem nagyon... akkor fixen felveszik.

Igen, van ilyen, de nem marad bent sokaig se telen se nyaron. Kb. 1 - 3 napig akin latjak, hogy bekamuzta a dolgot.

2023. dec. 16. 12:27
 6/9 A kérdező kommentje:
De a pszichiátria nem elfekvő! Ő belgyógyra került vagy hova, asszem annak hívják. Biztos van mentális baja, mert egy épp elméjű ember nem akarja azt hogy pelenkázzák, meg nem hagyja így el magát 60 évei elején jár még csak. De diagnosztizálva nincs nála semmi. Mondtam is az ismerősömnek ki kéne vizsgáltatni, ha depresziója is van van rá egy csomó féle gyógyszer már, antidepresszánsok, kedélyjavítók, össze tudná szedni magát, de őt már nem érdekli (ismerősömet), mert hogy ő nem hisz a depresszió dologban, szerinte csak roh.adt lusta az anyja. A kórházak nem foglaoznak ezzel? Vagy mi? Hagyják hogy leépüljön csak úgy valaki? Pszichiáter nem ártana neki.
2023. dec. 16. 19:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Amúgy amit leírtál kicsit ellentétes :D Mert egy csöves is mondhat, csinálhat bármit magával szemben, hogy zártra felvegyék, ha nem akar mondjuk az utcán megfagyni. Senki nem fogja leellenőrizni és nem is tudják, hogy mennyire komolyak a szándékai, tehát a zártra kb. bárki be tud kerülni, egy elkeseredett utcán élőnek meg nem nehéz előadnia magát, hogy megakar halni.Persze a logika nincs meg mert akkor miért megy segítségért :D Nah mindegy is.
2023. dec. 16. 19:21
 8/9 anonim ***** válasza:
84%

Mondom voltam bent, csovesek volt a kb. fele. nem tudom ezen mi nem logikus, ez teny. Erre mar nem tudok mit reagalni. Igen bejonnek, hogy ongyilkosak akarnak lenni ami egyebkent meg a te gondolatmenetedet ellenzi - egy csoves valoban meg akarna tenni mert mit veszithet mar? A hid alatti mindennapokat meg a lenezest es a hideget meleget mig masok legkondi meg futes es jo karacsony o meg egyedul valahol? Vagy beteg, nem tud mit venni, ilyesmi.

Persze, hogy felveszik egyebkent es raadasul te fizeted meg a TB-dbol, igen, kotelesek ellatni azt is aki nem tamogatott es hatraleka van es ezt te is finanszirozod ha ez zavarna - csak kozlom.

En ezzel a flegma kommenteddel nem tudom mit akarsz elerni, de en lezartam a beszelgetest, mert csak bohockodsz. Szia.

2023. dec. 16. 22:26
 9/9 A kérdező kommentje:
És a zárton nem nézik le? Oda azért mennek, hogy ne fagyjanak meg. Te nem érted amit én közlök. Nem sajnálom tőlük és nem érdekel az én adómból mennyi megy el az ő eü-re. Bárki kerülhet manapság utcára, ezzel én is tisztában vagy és lehet meglepődsz, de szoktam pénzt is adni hajléktalannak és nem érdekel ha alkoholra költi, mert télen az is fűti, ő dolga azért adok pénzt hogy azt vegyen amit akar belőle. Sajnálom hogy ennyire ostoba vagy! Szia! Én is lezártam veled a beszélgetést, alapból nem is ez volt a kérdésem, a pszichiátria nem elfekvő, én az elfekvőt kérdeztem! Kössz hogy figyeltél és te szólsz le. Bravo!
2023. dec. 18. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!