Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 1 hónapja megritkult a hajam...

1 hónapja megritkult a hajam egy bizonyos ponton. Hol kell kivizsgáltatni, illetve vissza fog nőni?

Figyelt kérdés

2023. nov. 23. 11:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Irány a bőrgyógyászat!

Lehet, hogy gombás fertőzés.

2023. nov. 23. 11:56
 2/12 A kérdező kommentje:
És ez végleges kopaszságot okoz?
2023. nov. 23. 14:42
 3/12 anonim ***** válasza:

Mivel csak tippeltem, hogy gombás fertőzés, értelemszerűen erről semmit se tudok mondani. Egyébként sem vagyok szakember.

Ha hosszú az előjegyzési idő, és nem gond megfizetni a maszek bőrgyógyászt, lehet, hogy azt kéne. Ha ui. fertőzés, akkor tovább terjedhet. Jó lenne mihamarabb orvos elé jutni.

2023. nov. 23. 15:52
 4/12 A kérdező kommentje:
Rendben, és mivan ha hormonális oka van, oda elég egy vérvizsgálat?
2023. nov. 23. 16:08
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Ne agyalj rajta, mert úgysem leszel előbbre. Keress egy bőrgyógyászt.
2023. nov. 23. 16:28
 6/12 A kérdező kommentje:
De sokba kerül 23 ezer Ft, és lehet az is hogy ez androgén típusú kopaszodás
2023. nov. 23. 16:29
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az androgén típusú kopaszodás egy hosszabb folyamat és nem annyira foltosan indul, inkább szép lassan megritkul bizonyos helyeken. Pl. magasabb lesz a homlokod, vagy a fejed búbjától hátrafelé a forgónál kezd ritkulni. Aztán egyszer csak összeér a két ritkulás, és onnantól már csak oldalt és hátul van tisztességes vastagságú haj.

Ha nincs pénzed maszekra, várd ki az államit. Nincs mit csinálni.

2023. nov. 23. 16:34
 8/12 anonim ***** válasza:
Szia. Nagy tapasztalat hajhullásal amit stressz váltott ki. Durva volt. DHT vizsgálat magán labor. Férfiként PSA is. Utána ha magas az érték van 2 féle tabletta ami megoldja és visdzahozza a hajadat. Orvos itt nem írja fel. Egyiket hajklinika igen pesten. A másik máshol. Talán figyelmetlen voltam de fiú vagy lány vagy és volt előzménye? Stressz, vizsga stb...?
2023. nov. 30. 01:29
 9/12 A kérdező kommentje:
Férfi vagyok. Voltam vérvizsgálaton, ami csak a TSH mutatja, aminek köze lehet a hajhulláshoz, az meg normál értéket mutat
2023. nov. 30. 11:17
 10/12 anonim ***** válasza:
A TSH a pajzsmirigy. Persze az is okoz ilyet. Ha normális az érték akkor nem. Én nem is erre gondoltam volna elsőként. DHT vizsgàlata a legmérvadóbb az okozza elsődlegesen. Az a ,,rossz,, tesztoszteron. Az teszi tönkre a hajhagymàt. Egyszerűsítetten mondva. Persze komplexebb. Ezt kéne vizsgálni laborban fizetősen Synlab is. Olyan 15-20 ezer a PSA ami a prosztata antigén. Ha ez az érték jó, akkor lehet DHT csökkentő gyógyszert szedni. A magas DHT okozza a prosztata megnagyobbodást is!! Urológus kiírhatja ezeket a vizsgálatokat ha kéred de ugye az tortúra és plusz pénz. A klinika neve Hair hungari Bp-n. Oda lelettel kell menni és ott van egy muszály hajvizsgálat 20000- ott adnak gyógyszert ami 5000- ez elég több mint 3 hónapra. Majd ha minden ok akkor 2 dobozzal adnak és elég félévente felmenni érte és egyszer egy évben PSA ellenőrzés.
2023. nov. 30. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!