Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az apa kopaszságát örökölheti...

Az apa kopaszságát örökölheti a lány is vagy csak a fiú?

Figyelt kérdés

Párom apja kopasz, ezt örökölte ő is és mind a három fiútestvére is. A lány tesója is panaszkodott egyik nap, hogy neki is egyre kevesebb a haja, pedig még csak középkorú.

Apámnak csak én vagyok, 22 éves vagyok, de azt vettem észre mintha nekem is egyre kevesebb lenne a hajam. Lehet már csak beképzelem.

Dr. immun hajsampont használok, mert ettől dúsabb a hajam. Hogy valóban serkenti-e a hajnövekedést, nem tudom, de elvileg kellene.

Attól félek, hogy én is elkezdek majd 10-20 éven belül kopaszodni, ez nagy félelmem megvakulás után.

Igyekszem normálisan étkezni, de nyilván nem tudom felülírni a genetikát. Abban reménykedem, hogy a nők a kromoszóma miatt kevésbé hajlamosak a kopaszodásra még annak ellenére is, ha az apja az.

Ti ismertek olyat, aki nem kopaszodik, az apja viszont igen?

2023. nov. 21. 14:45
 1/2 anonim ***** válasza:
55%

A kopaszodás y kromoszómával oroklodik tehat csak fiuknak.

A hajhullasnak meg rengeteg más oka lehet. Egy vérképet és egy fejbordiagnosztikat erdemes csinaltatno

2023. nov. 21. 14:55
 2/2 anonim ***** válasza:
A lányok nem szoktak kopaszodni. Nem is öröklik. A fiúk szoktak. De amúgy nem sokat lehet tenni, szóval mindegy is.
2023. dec. 31. 10:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!