Hogyan látjátok az alábbi terheléses vércukor- és inzulinvizsgálat eredményeket?
Figyelt kérdés
Orvoshoz is megyek természetesen, csak később tud fogadni, addig is érdekelne, hátha van valakinek tapasztalata. Inzulinrezisztencia gyanú miatt volt vizsgálat, és ami nekem furcsa, és nem sok magyarázatot olvastam eddig arra, hogy az értékek önmagukban véve nem vészesek, de a 120 perces értékek nem mennek szépen vissza a kezdetihez közeli szintre. Ez mennyire normális így? Szerintetek ez lehet IR?
Köszönöm szépen!
0p glükóz 4.6
60p glükóz 6.9
120p glükóz 7.2
0p inzulin 8.70
60p inzulin 65.30
120p inzulin 50
Homa index: 1.78
2023. nov. 15. 19:37
1/3 Ypszilon1980 válasza:
Ha mindemt jól csináltál és a vizsgálat alatt csak sima vizet ittál, semmi mást nem ettél, ittál, akkor szerintem igen, IR, de orvos nem vagyok. Úgy tudom, hogy a 120 perces inzulinnak 25 alatt kellene lennie, de eleve a glükóz is magas.
2/3 anonim válasza:
A terheléses cukor eredmények normálisak. A 2 órás is! A 120 perces inzulinérték enyhén emelkedett. A Homa index szintén normális, de ha panaszaid, tüneteid vannak, akkor ennek ellenére el lehet mondani, hogy inzulinrezisztens vagy.
3/3 Ypszilon1980 válasza:
Mondjuk igaza van #2-esnek, tényleg nem számít magasnak a glükóz, bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!