Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A GGT ertekem magas, 180...

A GGT ertekem magas, 180 koruli evek ota. Mas elteres nincs a laboromon. Jart mar igy valaki, mi volt a megoldas?

Figyelt kérdés

kb 10 evvel ezelotti laboromon is mar emelkedett volt, de akkor kb 80 korul, az evek soran szepen felkuszott 180-ra.

Regen bulizos korszakomban ittam eleget hetvegente, de kb 8 eve toredekere csokkentettem, 6 eve mar max havi 2-3 feles a csaladi ebednel es slussz. Soha nem cigiztem/drogoztam, gyogyszert nem szedek, sportolok, odafigyelek a kajamra, elhizva nem vagyok. Nem dolgozok vegyszerekkel, vernyomasom rendben 110/70, a laboron minden eredmenyem rendben vagy max 10% elteresen belul egy ketto.

UH szerint nincs zsirmajam, semmifele panaszom sincs ezt az egy erteket leszamitva.

A doki tanacstalan, elso korben nincs tippje, mi lehet az oka.

Jart mar mas is igy? mi volt a megoldas?

2023. nov. 14. 22:44
 1/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Az a baj, hogy önmagában hogy nincs zsírmáj, az nem jelent semmit. Epehólyag rendben van? Nincs epeúti probléma? Szedsz gyógyszereket, vagy nem szedtél akár pár hétig valamit? Pajzsmirigy, hasnyálmirigy rendben? Szerintem kellene egy hasi, kismedencei kontrasztos CT. Hepatológiára el kellene menned,nemntudom ezeket a laborokat milyen orvos értékelte.
2023. nov. 15. 06:55
 2/7 A kérdező kommentje:

nincs semmi panaszom, zsiros kajakat is jol emesztem.

nem szedek semmilyen gyogyszert, tizen eve szedtem pikkelysomorre valami gyogyszert par hetig honapig, amirol tudom, hogy erosebb volt, a neve nem ugrik be, de amugy mast semmit.

evente kb 2x kaptam valami NSAID fajdalomcsokkentot ill. parszor szteroid tartalmu fajdalomcsillapitot

2023. nov. 16. 11:00
 3/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Vérvétel előtt 24 órán keresztül nem szabad alkoholt inni, ha a májenzimek a fontosak, ez nem tudom így történt-e, de tényleg fura ez így. Valójában ahogy leírod, én több egészségtelen dolgot csinálok és a GGT mégis rendben, legtöbbször májkárosodásra utal, de ASAT, ALAT, GPT, GOT jók? Nem tudom, de még azt lehet, hogy egy másik laborban megnézetni, mert nálam volt már olyan, hogy valami gond volt a laborban és fals eredmények lettek, de valahogy sokára vették csak észre.
2023. nov. 16. 12:08
 4/7 A kérdező kommentje:

1-2 evente keszul mindig labor, mindegyiken rossz sajnos. az altalad emlitett ertekek jok.

a vervetel elott nem ittam alkoholt hetekig.

2023. nov. 16. 12:14
 5/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem tudom, hepatológiára kell elmenni, de szerintem nálad ilyen és kész, nem kell vele foglalkozni,ha stagnál most.
2023. nov. 16. 12:28
 6/7 A kérdező kommentje:

hepatologia is szerepel a beutalok kozott, de gondoltam esetleg valakinek van konkret tapasztalata:)

koszonom a valaszokat

2023. nov. 16. 12:39
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát nem tudom, majd ott megmondják, de ez is fura, mert pl. én legutóbb elmentem vérvételre, szedtem NSAID-ot, előtte 2 napig alkoholt is ittam rendesen,sőt most sok szert is szedek lombik miatt, és jobbak lettek az értékeim, mint legutóbb amikor kíméltem magam ezektől. Ergo ez sokszor egy aktuális állapotot tükröz, nekem már a GOT, GPT emelkedésnél is azt hitték, hogy fertőzés meg minden, de minden teszt negatív. Nem aggódnám túl, ha nincsenek tüneteid.
2023. nov. 16. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!