Hogy lassíthatom le az anyagcserém?
Figyelt kérdés
Alapból nagyon gyors az anyagcserém, napi egyszer mindig vécézek. Egy hete kezdtem el jóval többet enni tömegnövelés céljából (nem zabálok, de azért egy 500 kcal-lak többet eszek) és egész nap "mozognak" a beleim, napi 2x kell vécére mennem. Ez valahogyan lassítható, mert így ha jól sejtem nem is fogok olyan gyorsan hízni, mintha mondjuk kétnaponta vécézék.2023. nov. 2. 18:25
1/7 anonim 

válasza:

Az anyagcsere és az, hogy hányszor mész wcre nem függ össze.
De miért eszel 500 kalóriával többet? Ez havi szinten több, mint 2 kgot fog hozni, aminek 95%-a zsír és víz lesz jobb esetben is. Évente 3-5kg izom a reális, ez is elég jó genetikával. Ezek alapján miért akarsz te 500 kalóriás többletben lenni? Még a 200 is "felesleges", nemhogy az 500.
2/7 anonim 

válasza:

Napi kétszeri alkalommal mész, semmi gond vele.
3/7 A kérdező kommentje:
1-es, mivel 182 cm és 60 kg vagyok, jelenleg a zsírnak is örülnék...
2023. nov. 2. 19:09
4/7 anonim 

válasza:

Akkor sincs semmi értelme zsírt felszedni.
Ha okosan csinálod akkor 2-3 év alatt nagyon jól fogsz kinézni ilyen arányokkal. Havi 1kgnál több ne menjen fel, még ez is sok lesz később, de most még belefér.
5/7 anonim 

válasza:

A székletürítésnek és az anyagcserének semmi köze egymáshoz, csak a Nők Lapján.
6/7 anonim 

válasza:

Havi 1kg tényleg sok. Az elején örülsz neki, de egy idő után ha elég sokáig csinálod dagi leszel. Havi fél kiló is bőven elég. Amúgy ahogy írták ez nem jelenti azt, hogy lassú az anyagcseréd. A kalóriaégetésed tudod csökkenteni ha nem mozogsz sokat és sokat alszol, de ez se befolyásolja nagyban, enni kell.
7/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm mindenkinek!
2023. nov. 3. 07:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!