Aki kereskedelem és marketing, gazdálkodási és menedzsment, turizmus vendéglátás és nemzetközi gazdálkodás szakon végzett az milyen munkákat tud vállalni?
Alapvetően mindegyik szak közgazdász diplomát ad. A kereskedelem-marketing szakon nyilván a marketing a leghangsúlyosabb, főként termékek reklámozása, eladása, piackutatás, stb. amivel ilyen végzettséggel lehet foglalkozni. A gazdálkodás-menedzsment vezetőket képez (közép- és felsővezetőket), így ott megtanulsz egy csomó mindent (elméletet) ami egy vállalat irányításához szükséges. (nyilván, az egyetem után nem azonnal felsővezetőként fogsz elhelyezkedni...:)) A turizmus-vendéglátás után rendezvényszervezéssel, szállodairányítással, egészségturizmussal stb. foglalkozhatsz. A nemzetközi gazdálkodás, hogy őszinte legyek nem tudom miben nyújt többet. A diplomához több nyelvvizsga szükséges, de a nyelvtudást úgysem az egyetemen fogod összeszedni. A tantervet nézegettem, több "nemzetközi" szóval kezdődő tárgy van, de ezek inkább látókörbővítőnek tűnnek nekem, mint valódi plusz tudást nyújtónak. Az NG inkább jól hangzik mint hasznos :)
Konkrét állásokat kértél, olyat sajnos nem tudok írni, mivel elvileg egy kereskedelem-marketinges végezttségű is közgazdász és ugyanúgy el tudj elvileg helyezkedni olyan pozícióban is, mint egy gazdálkodás-menedzsmentes, ez nagyon függ attól, hogy az adott cég mennyire speciális tudású embert keres magának. Remélem azért ezek az általánosságok, amiket leírtam valamennyit segítenek.
Én személy szerint ezek közül a gazdálkodás-menedzsmentet javasolnám neked, de nyilván sok múlik azon is, melyik érdekel jobban. (Én egyébként pénzügy-számvitelre járok, szóval nem a saját szakomat reklámozom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!