Hónapok óta nincs étvágyam. Egyáltalán. Úgy volt hogy nyáron teljesen elment. Mindig amikor ettem, egyszer csak kattant az agyam, és egyből hányingerem lett. Utána az ételre rá se tudtam nézni. Minden évesnél így volt. Pár barátnőm is panaszkodott hasonlóról, gondoltam biztos a meleg miatt van. 1-2 hónapig tartott, után elmúlt. Utána nagyon jó étvággyal tudtam enni. Ez tartott pár hétig. Utána lett egy szakításom. De nem volt olyan tragikus, szóval nem hiszem emiatt van. Viszont megint nem tudok enni. Hányingerem van minden ételtől, ezért inkább nem is eszek, mert félek hogy kihányom. Most suliban vagyok, ma ettem 2 szelet kenyeret és egy mandarint, úgyhogy nem mondanám hogy üres a gyomrom, de egy fél órája nagyon elkezdett fájni a hasam és nagyon erős hányinger tört rám. Nagyon kétségbe vagyok esve, mivel edzek is, úgyhogy fontos lenne hogy egyek.
17l(egy hónap múlva leszek 18)
2023. okt. 16. 12:22
1/3 anonim válasza:
Szedjed a multivitamint, hányingerre vegyél dédalont. Ha utána sincs étvágyad nézz valami étvágy gerjesztőt. Ne mindig kenyeret egyél vegyél zsömlét meg kakaós csigát.
2023. okt. 16. 12:46
2/3 anonim válasza:
Ezzel szerintem érdemes orvoshoz menni. Sok oka lehet, akár ilyen ritkább dolgok is, mint a hisztaminérzékenység (ez a mandarinról jutott eszembe, az én családomban van érintett). Az is lehet, hogy van valamilyen érzékenységed, eleinte emiatt hánytál, és utána ezeknek a rossz tapasztalatoknak a talaján kialakult egy lelki probléma is, és most már nagyobb részben az okozza a gondot. Ha a háziorvos gasztroenterológiára utal, akkor amíg vársz az időpontra, kísérletezhetsz egy kicsit. Esetleg lehet valamilyen étel, amitől nincs bajod? Krumpli, rizs például? Ha ezt bírod, fokozatosan bővítsd, akkor kiderül, hogy miktől fáj a hasad. Ez jó kiindulási infó lesz a gasztrósoknak is.
2023. okt. 16. 12:49
3/3 anonim válasza:
Sajnalom, hogy lepontoznak es senki nem ert egyet velem, de nekem a panikbetegsegem es szorongas elotti elso jel volt ez. Borzasztoan lefogytam. Az orvos pszichologushoz kuldott es egy nagyon enyhe antidepresszans-etvagygerjeszto tablettat kaptam. Teljesen rendbejottem akkor. Kesobb mas formaban elojottek psziches tesi problemak, aztan panik. 30 eves koromig neha korulmenyek kizokkentettek, maskor evekig eletkeptelen voltam. 30 evesen antidepresszanst kaptam panik miatt, es azota repulogep, etterem, semmi nem problema. 50 vagyok. Szedem, de elek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!