Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Normális ez szerintetek? A...

Normális ez szerintetek? A férjem sokszor mondja, hogy már túlzásba viszem.

Figyelt kérdés

Szóval 7 év lombikozàs után végre sikerült a beültetés és most 23 hetes kismama vagyok. Nagyon vártam már , hogy megmozduljon a baba és a 19.héten meg is történt, azóta pedig nagyon sokat mozog. Sokszor van (nem dolgozom, mert a lombik miatt veszélyeztetett terhes vagyok, így itthon vagyok), hogy csak fogom magam ha épp nincs semmi dolgom , lefekszem az ágyra és ráteszem a kezem a hasamra, hogy érezzem a baba mozgását. Jó érzéssel tölt el és ilyenkor ő is aktívabb lesz. De vannak napok mikor nagyon sokszor megcsinàlom ezt , igazából a magam öröme miatt. A férjem ha látja, sokszor mondja, hogy ez már túlzás, de hát ennyi év próbálkozás és ennyi sikertelenség után most, hogy végre itt van a baba és már mozog is, nem értem miért baj, ha ráteszem a kezem a hasamra és figyelem őt. Nem, nem simogatom a hasam, mert tudom, hogy az nem jó, mielőtt valaki ezzel jönne.

Tényleg túlzásba esek,vagy azért érthető, hogy jó érzés nekem , ha érzem a kicsit ahogy mozgolódik?

2023. okt. 15. 13:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Mivel időnként saját bevallásod szerint is "nagyon sokszor" csinálod ezt, valószínűleg van benne igazság. Természetesen érthető, az sem mindegy, mire szánt időt fordítasz erre. Lehet, hogy a férjed azt érzi, máris hanyagolod, és ez ha a kicsi megszületik, csak rosszabb lesz. Persze, nagy öröm a kicsi, ezt mindenki érti, de igyekezz az életedben némi egyensúlyt tartani és NE CSAK a kicsi létezzen!
2023. okt. 15. 13:16
 2/4 A kérdező kommentje:

1-es! Ja nem, nyilván nem ebédfőzés helyett fogdosom a hasam , meg nyilván a férjem akkor látja ha este lefekszünk tv-zni, vagy ha délután hazajön a munkából ebédelni, de ettől függetlenül, ugyanúgy van meleg ebéd, tiszta ruha, tiszta a ház, szóval nem a mindennapos teendők rovására megy a dolog. És a férjemmel is nyilván megvan a kontakt, attól, hogy a hasam fogom mondjuk, ő közben ebédel, ugyanúgy beszelgetünk mint eddig. Sajnos a házas élettől el vagyunk tiltva , de (bár nem ide tartozik) azért vele is "foglalkozom", már amennyire az energiám engedi...

Szóval nincs ő elhanyagolva, inkább én érzem ezt, de tény , hogy tényleg sokszor vagyok kontaktban a babával és nem tudom, így nulla gyerekkel a hátam mögött, hány kismama van még így ezzel.

És nyilván ha megszületik a baba , akkor is akarva akaratlan sok figyelem irányul majd rá, ami amúgy meg nyilván így a normális és a férjem is nagyon vàrja már, csak ő nem az a fajta pasi, aki szívesen, vagy sokszor akarná érezni ahogy mozog a baba, neki lehet ezért fura, hogy nekem meg jó érzés érezni.

2023. okt. 15. 13:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem jó túl sokat tapizni, mert összehúzódásra készteti a méhet, ami nem jó a babának. Legalábbis rám a szülésznő rám szólt,( amikor gond volt már) hogy ne tegyem.
2023. okt. 15. 14:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Nekem csak annyi hogy ráteszem a kezem,direkt nem simogatom,mert nekem azt mondták, hogy azt nem szabad. De mondjuk már érzem ha mozog anélkül is ,hogy a hasamra tenném a kezem, szóval megnyugtató, hogy ennyire aktív.
2023. okt. 15. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!