Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hirtelen gyengeség érzet a...

Hirtelen gyengeség érzet a lábban, mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Tegnap reggel kezdődött. Felkeltem, kimentem a fürdőszobába. Fel akartam öltözni és egyszercsak "nem éreztem" a bal lábamat, kb attól a ponttól, ahol a medencehez csatlakozik. Egyszerűen nem tudtam rá állni, nem volt benne semmi erő. Nem zsibbadt, nem fájt, pár percig tartott, aztán elmúlt. Tegnap még 3 alkalommal előfordult, ma eddig egyszer. Minden előjel nélkül történik, két alkalommal álltam, egyszer egy ülésből való felállásnál történt, a többi járás közben. Van valakinek ötlete, mi lehet ez? Nyilván ha így megy tovább hétfőn orvos lesz belőle, de addig hátha valaki tudja, mi lehet ez
2023. okt. 7. 06:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Neurológiai oka is lehet.
2023. okt. 9. 20:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Könnyen lehet, hogy ún. TIA, azaz tranziens ischemiás attak. Ez olyasmi, hogy egy kis vérrög vagy érgörcs van az agy bizonyos részén, és átmeneti neurológiai tünetek vanna, amik utána elmúlnak.

Keress rá erre, amit fönt írtam, hogy ráismersz-e a tünetekre.

Itt van pl. egy link:

[link]

Mindenképpen minél előbb orvoshoz kellene menni, akár sürgősségire is, mert ez későbbi stroke (=agylágyulás, agyi infarktus) előjele is lehet, ami nagyon súlyos, akár halálos vagy rokkantságot is okozó következményekkel járhat.

2023. okt. 10. 14:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Itt van még egy link a TIA-hoz, itt felsorolják a tünetek között az átmeneti féloldali végtag bénulást, szerintem neked az lehetett.

[link]

2023. okt. 10. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!