Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mentő - a mentő miért megy a...

Mentő - a mentő miért megy a hallottasházba szirénázva?

Figyelt kérdés

Láttam, hogy egy szirénázó mentő bekanyarodott a kórház előtti útra, azt hittem, megy be a sürgősségire, ahogy szokott, de nem. Nem is értettem először, hova megy.

Aztán ment egyel tovább, a patológia épületének bejáratához, kb 50m még az úton, egész a bejáratig szirénával, és ott meg az épület előtt szépen megálltak és bevitték a letakart embert.

Ilyenkor mi történik?

Vagy arra gondoltam még, hogy egészen az utolsó pillanatig próbálták újraéleszteni, de azért a hullaház felé vették az irányt, mert elég esélytelennek tűnt?

Valaki szakmabeli elmondja, hogy van ez? Megköszönném, mert nem értem.

(és igen, 100%, hogy oda vitték, mert ott csak az az épület van, na meg láttam is)

2023. okt. 2. 21:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Talán a mentőben halt meg .Hova vigyék.
2023. okt. 2. 21:33
 2/7 A kérdező kommentje:
értem, de pont a legutolsó pillanatban, a kórház előtt?
2023. okt. 2. 21:37
 3/7 A kérdező kommentje:

1

az tuti nem így működik. ha a mentőben meghal, akkor nem szirénázva tépnek tovább a halottal a patológiára...

2023. okt. 2. 21:39
 4/7 anonim ***** válasza:
45%
Ha megkeresel privátban, szívesen válaszolok. Egy ex-mentőorvos, sürgősségi orvos.
2023. okt. 2. 23:31
 5/7 anonim ***** válasza:
77%
En alapvetoen azt kerdeznem, mi ez a szirenazasi kenyszer Magyarorszagon. Normalis orszagokban a kekvillogo eleg, dugoban kapcsoljak ki be, de az is igaz, hogy az autosok azonnal utat adnak.
2023. okt. 3. 01:33
 6/7 anonim ***** válasza:
77%
5: ez így van, csak ugye a törvényi szabályozás szerint a mkj. akkor tekinthető annak, ha a hang és fény EGYÜTT megy. Ellenkező esetben, pl. ha karambolozik a mentővel, és csak a fény ment, automatice ő lesz a hibás, és nem csak a büntetés lesz a legfőbb baja, a munkáltatója sem kiállni mellette. Gkv. kollégával pár éve esetfeladathoz mentünk hanggal+fénnyel, amikor a piroson átmenve (lassan!) egy mellékutcáról belénk ütköztek. Sérült nem volt, hisz nem mentünk gyorsan sem, rendőr jött, kollégát azonnal feljelentette, mondván hiába használta szabályosan a mkj-t, nem győződött meg arról, hogy a nekünk ilyenkor kötelezően megadandó elsőbbséget valóban megadták-e. Egyébként nem egyszerű kékkel közlekedni, az irányítócsoport látja monitoron, és ha indokolatlanul használja, min. fegyelmi; a rendőrségnél is csak a küldést kiadó engedélye alapján kapcsolhatja be, és mindent dokumentálni kell a menetlevélen.
2023. okt. 3. 02:20
 7/7 A kérdező kommentje:

Hát igen, valamikor én is voltam kékfényes, és az is igaz, hogy sok a visszaélés, legalábbis akkor sok volt, ma nem tudom, mennyire változott az egész szabályozás a használatát illetően. Pontosabban úgy mondanám, hogy egyes szerveknél szigorúan ellenőrzik, míg másoknál kevésbé.

És hát igen, amit az 5-ös írt, már videók is vannak arról, hogy pl az amerikai nézi és kielemzi, ahogy megy a magyar rohamkocsi, és végig nem akar hinni a szemének, hogy ilyen létezhet, szóval nagyon másképp megy ez nálunk. De ez azért van, mert ilyen a közlekedési kultúra. Ausztriában a sima kékfénnyel is elengednek, sőt anélkül is tulképpen, ide meg jóformán nem győzik duplázni a hangerőt is folyamatosan, mert semmi se elég, és csak azért se állnak félre sokszor.

Voltak már nálam sok országból, és viccesen a legtöbbnek az az emléke maradt meg, hogy Budapest az a főváros, ahol mindig szirénáznak, és jókat nevetgélnek ezen, nem értik a helyzetet.

Szóval vegyes a kép. Na de ez már nem a kérdéshez tartozik, csak szóval nálunk másképp mennek a dolgok. Egy kékfényes balesetbe keveredni pedig isten ments, épp most is van folyamatban egy ilyen bírósági tárgyalás mentő gkv-val szemben, és nagyon úgy néz ki, bűnös lesz.

2023. okt. 3. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!