Mi az ami segíthet alvasban?
Sajnos nem vagyok egy jó alvó,esténként sem alszom túl sokat,és az éjszakás műszak kikeszit.
Éjszakás héten napközben max 3 órát alszom,akkor is legalább 4x felkelek 🙁
Eddig még semmit nem próbáltam,de mostmár tényleg nagyon nehéz így..
Mi az,ami legalább 1-2 óra plusz alvást nyújt?
Tea,bogyó?
És hol lehet kapni?
Néztem dm-ben a valerianat,de az elég drága,vagy legalábbis ott az..
Citromfű tea vagy kamilla?
Jóga gyakorlatok elalvás előtt?
Relax zene esetleg...
Vagy orvos, nem -e magas a kortizol szinted.
ágy-párna rendben van? full sötét és csend adott? ezek a legfontosabbak. illetve a koffein, most vagyok kb leszokóban én pl kávéról. nekem igaz nincs váltott műszakom de pl a délutáni kávét már szinte teljesen elhagytam és ha nem érzem szűkségét akkor reggel se iszok bár az íze miatt elég nehéz :D viszont a 6 óra alatt megy ki a hatása az pontosabban úgy van hogy 6 óra alatt feleződik a bevitt koffein mennyiség a szervezetben, így máris nem mindegy mikor iszol ilyeneket.
cukros/zsíros kaját felejtősek nálam főleg lefekvés előtt 2-3 órán belül. nekem ezek amik igazán bekavarnak.
amik segíthetnek pluszban minden ilyen készítmény amik kaphatók de ezek nagyon egyén függők mennyire hatásosak, ki kell próbálni
Kortizol rendben,teljesen csend,és full sötétség van a szobámban.
Koffeint sem iszom,csak reggelente hellt,ha dolgozom.
Délután már nem szoktam
Gyerekkoromban sem voltam valami jó alvó,de ez inkább már általános suliban jött elő
Mostanra már nem bírom 🙁
Ha délelőttös vagyok,akkor vasárnap esténként egyáltalán nem tudok elaludni,és úgy megyek hétfőn munkába.
Aztán 2-3 órát alszom éjszakánként egész héten..
Ha délután alszom max 1 orat akkor azért nem tudok már este aludni😏
Viszont van mikor már rendesen szedelgek annyira fáradt vagyok
A fiam 3 műszakban dolgozik és amikor éjszakás utána keveset alszik vagy egyáltalán nem. Van aki nem tud nappal aludni. Meséltem neki, hogy amikor kicsi gyerek volt, akkor is nehezen aludt el és zavarta ha éjszaka vmi világított pl a wifi router fénye, le kellett takarni. Csak teljes sötétben aludt jól. Szóval én aggódom őmiatta is, mert mi van, ha egyszerűen genetikailag nem megy a nappali alvás? Én is ilyen voltam, ha fiatalon diszkóban voltunk én utána már nem tudtam elaludni míg mindenki más igen.
Sajnos azt kell, hogy mondjam, a több műszakos munkarend senkinek nem tesz jót, mert nem erre van kitalálva a bioritmusunk, van akinek meg egyáltalán nem megy. Lehet, hogy nálad is csak akkor lesz változás ha változtatni tudsz ezen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!