Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért lehetett ez? Többi lent.

Miért lehetett ez? Többi lent.

Figyelt kérdés

Még évekkel ezelőtt egy reggelre beteg lettem (enyhébb láz, orrfolyás, tüsszögés, ilyen "szokásos" dolgok), és akárhogy fújtam az orromat, a váladék sajnos ráment a jobb fülemre, aminek eredményeképpen egyre több és több cucc gyülemlett fel a dobhártyám mögött, és addig-addig feszítette, míg az magától kiszakadt egy aprócska lyukon. Utána viszont már (hogy tudott ürülni a fülemen keresztül a dzsúz) egyre jobban éreztem magam. Visszaaludtam 1-2 órára, majd felkeltem, gondoltam kicsit játszok gépen. Arra lettem figyelmes, hogy minden egyes hangot pontosan egy félhang magassággal lejjebb hallottam. Egész eddigi 21 évemben ez csak ekkor fordult elő.

Erre a mai napig nem találom a magyarázatot.

Valakinek ötlete?

2023. szept. 29. 13:33
 1/7 A kérdező kommentje:
Még mielőtt azt hinné valaki, hogy megbolondultam és csak kitaláltam egy sztorit: nem, ez ténylegesen megtörtént, 100%-ig emlékszem rá. Még arra is emlékszem, hogy milyen játékkal játszottam és azon belül is melyik részén voltam. :D
2023. szept. 29. 13:35
 2/7 Matematek válasza:

Ha jól értelmeztem

Akkor az egyik füled be genyesedet és ki lyukat lehet hogy pont az volt a baj mert lehet hogy amikor magától vissza fort már nem az eredeti

De ha tutira akarsz menni kérdez meg egy orvost

2023. szept. 29. 14:57
 3/7 A kérdező kommentje:

2-es:

Azóta már normálisan hallom újra a hangokat, szóval szerintem nem lehet olyan nagy baja.

De ez szerintem nagyon érdekes, eddig, akiket kérdeztem, nem tudtak rá válaszolni.

2023. szept. 29. 15:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Na persze mindent fél hanggal lejjebb, ezt hogy mérted meg? Amúgy ha kilyukad tompábban hallasz.
2023. szept. 29. 17:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt olyan egyetlen egyszer, hideg szélben kinti meló alatt, hogy begyulladt az egyik fülem. Nem fájt, nem feszült, fültőnél ki tudtam tapintani, és ennyi. Ahogy kezdett múlni, ilyen enyhe kóruseffekttel hallottam a fütyörészésemet. Nem jött ki hangköznyire, csak egy határozott jónéhány centtel el volt hangolódva a másik fülem, és ezt csak a fütty frekvenciatartományában észleltem. Pár óra alatt elmúlt. Feltételezem a csiga átmeneti deformációja az oka az ilyeneknek. Talán épp átterjedt rá, és amíg az immunrendszer balhézgatott, addig változtak a méretek.
2023. szept. 29. 20:08
 6/7 A kérdező kommentje:

4-es: úgy, hogy abszolút hallásom van.

5-ös: Lehet benne valami, mert ugye ha a csiga deformálódik, akkor az érzékelt frekitartomány is változik, ennek következtében pedig az összes hang arányosan el lesz tolódva, és emiatt az agy kvázi meg lesz viccelve.

2023. szept. 29. 20:36
 7/7 A kérdező kommentje:
5-ös: De mindenképp javíts, ha hülyeséget írnék.
2023. szept. 29. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!