Ház bontásánál ott voltam amikor azbeszt tartalmú hullámpalát bontott egy munkás, tüdőmet hol tudom megnézetni?
Figyelt kérdés
Belélegezhettem azt a levegőt, és aggódok, mert ez rákkeltő, veszélyes anyag. Hol tudom megnézetni a tüdőmet, hogy mentek-e a tüdő szövetbe ilyen darabkák?2023. szept. 10. 07:33
11/13 anonim válasza:
Azbeszt-fóbiás ezredik kérdés :D
12/13 anonim válasza:
Azert ez egy elég komoly anyag, ami több évtizedig is irritálja belülről a tudot , olyan éles kis szálak ezek, hogy nagyon mélyre furodnak sajnos. Volt az a település ahol az egyik ilyen gyár nem megfelelően működött és porzott kifele az anyag szallitaskor stb. Tele volt vele a net. Rengeteg településen élő ember is beteg lett tőle, nem csak az ott dolgozók. És sajnos egy éven belül a többségük bele is halt a betegsegbe . Nyugaton nem hiába tiltottak mar be 30 evvel előttünk.
13/13 anonim válasza:
Igen, Selye p. Én beszéltem egy családdAL. Fiatal férfi halét meg, ott laktak az eternit gyár közelében. Édesanyja ott dolgozott. A fiatalember 5 éve halt meg. Azbesztózis, életében nem járt a gyárban. De ugye porzott kifele az azbeszt, meg édesanya is vitte haza a ruhájával értelemszerűen. Anyukának egyelőre nincs baja, lányának sem. Nem tudom mi alapján lehet valaki fogékonyabb és mi alapján éli túl. Szerintem erre az orvosok sem tudják a választ. Egyébként ott van Asbesztos, ausztrál város, ahol kitermelték, bányászták az aszbesztet. Település épült oda a munka miatt. Rengeteg halott.Kisgyerekek a kék azbesztben homokoztak, szívszaggató látvány. Nos azt atelepülést evakuálták, bezárták, aki élt, el kellett költöznie. Pár ember mégis maradt. Pl rájuk sem hatott az azbeszt. Más meg baromi gyors kínszenvedve meghal. De azért ez nem hasonlítható össze azzal, hogy elment épület bontás mellett. Egyálalán nem biztos, hogy az alatt az idő alatt ő belélegezte. Fene se tudja ezt, van aki simán felhasználja a bontott palát, van akit ez nem aggaszt, lehet nekik van igazuk. Én azért aggódom a dolog miatt, de a kérdező tuti sztem megnyugodhat. Ja, a WTC tragédiakor az ikertornyoknál segítőknél is sokan haltak meg azbesztózisban és mezoteliómában. Amit ugye az azbszet okoz kizárólag. Meg aztán volt ott más is. Apám a 90-es években sok palát vágott, abból csinált ilyen szerszámost, tárolót stb. Az tuti a veszélyesebb kék azbesztből volt, más a színe annak a palának. egyenlóre szerencsére 71 évesen jól van. Persze ahogy mondják 30-50 év is akár..Úgyhogy ki tudja (én is ott voltam gyerekkénk mondjuk mellette)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!