Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért dagad a lábam ülés közben?

Miért dagad a lábam ülés közben?

Figyelt kérdés

Csak a lábfejemről meg vádlimról van szó. Leülök az asztalhoz csontos lábfejekkel, majd érzem, hogy már kb 15-20 perc után “ húsosodni” kezd, majd 1 óra múlva már látványosan “tepsi” lábfejem lesz. Vádlimra is optikailag“hízok” kapásból 5 kilót.

De ha lefekszem, akkor hamar el is múlik ( 10-20 perc) és normalizálódik.

Mindegy, min ülök, a végeredmény ugyanaz.

Állás közben sokkal lassabban dagad, 2-3 órát simán kibír változás nélkül. Az ülés az, amitől borzasztó gyorsan dagad.

De csak látványra. A cipőben ez nem

érzékelhető, magassarkúba is simán belelépek, csak ugye “ ducibb” lesz a lábfej ( olyan kb mint másoknál, mert amikor az enyém bedagad, akkor lesz olyan, mint az átlagemberé, mivel az enyém alapból vékony, csontos)

A kérdésem, hogy miért dagad ilyen gyorsan a lábam ülés közben és hogyan ülhetnék úgy, hogy ne dagadjon? ( néha muszáj asztalokhoz ülnöm, ügyeket intézni egyéb helyeken, enni, stb)

27 vagyok

2023. szept. 10. 02:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Vérkeringési probléma. Sürgősen orvost!
2023. szept. 10. 02:49
 2/10 A kérdező kommentje:
miért sürgős? világéletemben ilyen volt ülés közben.
2023. szept. 10. 02:52
 3/10 anonim ***** válasza:

És nem fáj vagy valami?

Túlsúlyod amúgy van? Ez nyirokkeringési zavarnak néz ki.

2023. szept. 10. 04:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Lehet hogy amiatt van hogy ülésnél behajlik a medencédnél a combod, és ott mennek a fő erek, valami anatómiai speciális dolog is lehet pluszban hogy ott neked kevés hely van a nyirokereknek és elszorítja ha behajlik. Más testhelyzeteknél van ilyen? Pl törökülés.
2023. szept. 10. 04:09
 5/10 anonim ***** válasza:
A vénabillentyűk nem zárnak megfelelően.
2023. szept. 10. 08:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Az enyém is olyan, bár látom, sok értelmes választ nem kaptál. Háziorvos Vízhajtót írt nekem erre fel (Indastad) nem sokat használ, voltam a jogosítványomat újíttatni, az üzemorvosnál, azt mondja szedjem a vízhajtómat ebben a nagy melegben is. Mert mondtam neki 30 fokos hőségben azért nem szedem,mertt kiszáradok, amenyit izzadok állandóan, szefjem akkor is, ez nem onnan hajtja el. Látta, hogy dagad a bokám. Egyébként egyik orvos sem ijesztgetett engem semmivel, csak szedjek víthajtót, ennyi. Fekve nálam is hamar leapad, de ha ülök, olyan lesz a lábam, mint az elefánté.
2023. szept. 10. 09:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Egyébként miért nem lehet itt javítani, a gyakorin, ha egy betűt melléütöttél? Más fórumokon lehet javítani, Facebookon is, max.aláírja azalkalmazás szürkén, hogy szerkesztve. Sokszor kritizálnaka helyesírásomért pedig nem azzal van a baj, melléütök, és nem olvasom vissza, mielőtt elküldöm.
2023. szept. 10. 09:54
 8/10 A kérdező kommentje:

- nem fáj sehol semmi.

- törökülés szóba sem jöhet, borzasztóan töri a padló a bokacsontomat, még szőnyegen ülve is

- széken ülve a farcsontomat (popsi) is borzasztóan nyomja a szék, mintha csontos fenekem lenne, pedig nincs.

Vízhajtót én se szednék. Azt tudom, hogy hosszabb ülés közben normális, ha megduzzad a láb. A mérték a különbség. Bár számomra a legtöbb embernek bedagadt hatású lába van, mert olyan dundik a lábfejük.

Hát akkor marad így.

2023. szept. 10. 16:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Én szoktam szedni a vízhajtót, csak 30 + fok hőségben, meg amikor nem olyan a lábam, néha kihagyom. Háziorvos felírja. Felhívtam telefonon, odarendelt. Mire másnap odaértem, leapadt. Aszondta, akkor nem trombózis. A vízhajtó miatt kár volt odamenni. Azt fel tudta volna írni amúgy is. Attól még meglátogathatod te is a házidokit. Nekem csak vízhajtót írt, nálad nem tudni, esetleg továb utal? A #6 voltam.
2023. szept. 10. 16:40
 10/10 A kérdező kommentje:

hogy lenne már trombózis? Az nem

ilyen. Válts orvost. A vízhajtót meg felejtsd el, ha nem akarsz aszott bőrt évek múlva. A víznél nincs jobb vízhajtó. Ha pedig az sem oldja meg, más oka van, amit ki kell vizsgálni. A lábdagadásnak millió oka lehet. Tényleg keress szakembert.

2023. szept. 12. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!