Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A szédülés és a gyengeség...

A szédülés és a gyengeség lehetnek a sclerosis multiplex tünetei?

Figyelt kérdés

11 éve szedek vérnyomáscsökkentőt , 13 éves koromtól kezdve. Kb. 3-4 éve ugyanazt a két vérnyomáscsökkentőt szedem , 2 szem Tanydont és 1 szem Nebibetát reggelente. Az augusztus 20. utáni nagy melegben szédültem ,alacsonyabb volt a vérnyomásom, és elkezdtem kevesebbet szedni. A szédülésem így sem múlt el.

Majd visszálltam a korábbi rendszerre, és beállítódott

újra a vérnyomásom, már nem alacsony, de például 120-125-130-as vérnyomásértékeknél is szédülök.

1 éves korom óta, tehát több, mint 20 éve szemüveges vagyok. Hetek óta szédülök, és ez lassan minden időmet, energiámat leköti.

A sürgősségin és a háziorvosnál is voltam, neurológiai és CT leletem is negatív, labor semmi szédülésre utalót nem igazolt. De továbbra is tompa szédülésem van, bár mások a járásomon nem látják, de én belülről rettenetesen bizonytalannak, instabilnak érzem a járásom, a mozgásom. Előfordulhat, hogy azért szédülök, mert új szemüvegre van szükségem? Vagy a szédülés a sclerosis multiplex tünete is lehet?

Gyenge is vagyok, igazából a szédülés miatt az utóbbi 3 hétben nem tudtam tömegközlekedésre szállni. A szociális életem és a munkám is megsínyli ezt a helyzetet. Gyenge vagyok, a karjaim kifejezetten gyengék, alig van bennük erő. A bokámnál van egy izom, vagy ideg, ami esténként, amikor fáradt vagyok, furcsa módon ráng, mozog.

És bár fáradt vagyok, aludni nem tudok. Forgolódom, és hajnalban alszom így is csak el.

2023. szept. 8. 22:26
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Szemészet és nyaki gerinc röntgen eredményeim is negatívak. Ma Betaserc helyett Arlevert gyógyszert kaptam szédülés ellen. Közben tegnap torokgyulladásom lett, 1-2 óra alatt kezdett el iszonyatosan fájni. A háziorvos azt mondta , hogy nem lehet az augusztus végi , meg mostani torokfájás és a szédülés között összefüggés, mert az a bakteriális fertőzés , ami ilyen hosszan tart, már szepszist okoz.

Nagyon jó lenne , ha így az ötödik hét végére már jobban lennék és hatna az Arlevert.

2023. szept. 22. 21:55
 12/15 anonim válasza:
Szia, jobban vagy már? Ugyan ezek a tunetek vannak nekem is lassan 2 hónapja. Már minden vizsgálatot megjártam és sehol nem találnak semmit, teljesen tanácstalan vagyok
2023. nov. 12. 03:42
 13/15 anonim ***** válasza:
Az agyra az MR a jó, ilyenekre.
2023. nov. 14. 00:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Epe bajtól szoktam nagyon szédülni.
2023. nov. 14. 00:11
 15/15 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy vagy azóta? Kiderült, mi volt a baj?
2024. jún. 8. 15:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!