Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem jött a vérem vérvéte...

Miért nem jött a vérem vérvételkor?

Figyelt kérdés
Tegnap reggel voltam vérvételen, szépen megkapták a vénámat, de egyszerűen nem folyt ki belőle egy csepp vér sem. A vége az lett, hogy 3 különböző ápoló, 3-szor szúrta meg mindket kezemet, de egyáltalán semmi.Nem pánikoltam az elején, szóval amiatt nem lehetett. 49 kilós lány vagyok, és elég fontos lenne csinálni egy vérképet. Valami tippek, hogy mivel előzhetem ezt meg következő alkalommal?

2023. aug. 31. 21:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Velem is fordult elő ilyen, de nálam azért mert gyűlölöm a vérvételt, van mikor el is ájulok, ezért szólok, és fekve vesznek vért. Egyszer a nővér szeme láttára tűntek el a vénáim úgy, hogy érszorítót tettek fel. Azt mondta, ha nem a saját szemével látja, el sem hiszi. Szinte mondhatni elbújtak, összeszűkültek a vénáim, feltételezve a stressztől.

DE látni nem látszódott rajtam semmi külsőleg. Én sem pánikoltam, de tudatosult bennem a gyűlölt tevékenység.

Hogy mit tehetsz? Rengeteg folyadékot (ásványvíz, citromosvíz, sima csapvíz) ihatsz előtte, hogy legyen, ami keringjen benned. Írod, hogy az elején nem pánikoltál, de azt hiszem, valamikor igen, mivel ez a jelenség - tudtommal - stressz esetén jelentkezik. Valahol csak összeszűkültek a vénáid, ha nem jött belőlük vér.

2023. aug. 31. 22:03
 2/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
A stressz vagy már valakinek leve az izgulás, hogy mi lesz mi fog történni okoz ilyet, egyszerűen a vénák összeszűkülnek. Vagy pont rosszak voltak a kémcsövek és nem volt bennük vákum. Vérvétel előtt sok vizet kell inni, kezet, könyökhajlatot megmosni melegvízzel.
2023. aug. 31. 22:07
 3/3 anonim ***** válasza:
Amikor nekem ilyen volt, ott egymás után 3 olyan kémcsővel próbálkoztak, amelyikben nem volt vákuum, így nem jött vér. 4. szúrásra lett jó. Lehet nálad is hasonló volt a helyzet.
2023. szept. 1. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!