Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ma voltam házi orvosnál.Megmér...

Ma voltam házi orvosnál.Megmérte a cukromat 13 volt a cukrom.Holnap megyek teljes laborba. Vajon véglegesen cukros lettem?

Figyelt kérdés
2023. aug. 21. 11:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Éhgyomorra mérte?

13 elég sok.

A laborból kiderül, hogy mi a további teendő.

II. típ. diabétesz gyógyszeresen normál értéken tartható.

Nekem 17 éve van, naponta szedek gyógyszert, ennyi.

2023. aug. 21. 12:01
 2/10 anonim ***** válasza:
66%
Ha cukorbeteg vagy, abból nem lehet kigyógyulni. De amúgy a 2-es típusú van amikor szimplán diétával is karbantartható, én is úgy tartom karban, eddig sosem szedtem gyógyszert. :) Igazából minden eset más és más. Most a lényeg, hogy megnézzék cukorbeteg vagy-e, az az első lépés.
2023. aug. 21. 12:13
 3/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ez már cukorbetegség igen, de meg kell várni a vénás vérből nézett eredményt is.
2023. aug. 21. 12:18
 4/10 anonim ***** válasza:
47%
Mikor mérték? Éhnyomri volt? Vagy étkezés után?
2023. aug. 21. 12:25
 5/10 A kérdező kommentje:

Reggel fél 7 felé reggeliztem. Házi orvosomnál olyan 10 óra (lehet 10:10) voltam.

Holnap reggel megyek fel éh gyomorra

Így is sok?

2023. aug. 21. 12:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2023. aug. 21. 12:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, úgy is sok.
2023. aug. 21. 12:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Itt maximum HgbA1c-t kell nézni. 13as vércukor biztos diabétesz diagnózis, ráadásul ez már mindenképpen gyógyszeres terápiát is indokol.
2023. aug. 21. 13:13
 9/10 anonim ***** válasza:
56%
Így van, ha jó volt a mérő, nem volt cukorral szennyezett a kezed, tehát tényleg ennyi volt a vércukrod, akkor nem az a kérdés, hogy cukorbeteg vagy-e, hanem hogy mennyire súlyos. Ha elhízott vagy, akkor a diéta segíteni fog a fogyásban is és utána a cukrodat is sokkal könnyebb lesz karban tartani. Az szinte 100%, hogy diétáznod kell hogy rendben tartsd a cukrod (hosszú távon súlyos szövődményeket okoz, ha nem, vakság, végtagok elvesztése, vesék leállnak és dialízis kell stb.). Hogy emellett kelleni fog-e gyógyszer és/vagy inzulin, az majd kiderül, azért az esetek nagy része kezelhető szájon át szedhető gyógyszerrel, ha a diéta önmagában nem elég.
2023. aug. 21. 15:40
 10/10 anonim ***** válasza:
60%
Ezt a diéta elég dolgot felejtsük mar el! Nincs olyan cukorbetegség amiben elég egy diéta. Már a szimpla inzulinrezisztenciában is javasolt egyből indítani a metformint, gyógyszer nélkül tényleges cukorbetegség kezelés pedig nincs, csak önámítás és kuruzslás.
2023. aug. 21. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!