Hogyan lehetne elkerülni, hogy este ennyi bélgázt termeljek?
Ha sok zöldséget eszel, akkor a növényi eredetű anyagok lebontása rengeteg gáz felszabadulással jár. Főleg a bab, zöld borsó, cukorborsó, salátaa a legnagyobb bélgáz termelők. Egyébként én majdhogynem egész életemben szénsavas ásványvizet iszok, és semmi különbséget nem fedeztem fel a gáz termelésben, ha sima vizet ittam, vagy ha szénsavasat.
Egyébként azért este jön rád az egész, mert a szervezet csak akkor tud jobban emészteni, ha keveset vagy egyáltalán nem mozogsz, nem gondolkozol, azaz nem csinálsz semmit, csak alszol.
Amit még tudni érdemes erről: a bélgáz termelődést a bélrendszerben található kóli-baktérium csinálja, amikor a teljesen hasztalannak tűnő anyagból a baktérium még tud vitaminokat és ásványi anyagokat kivonni, plusz jól bezabál a baktérium. Előfordul az is hogy túl működnek, és ilyenkor eléggé gyorsan és nagy mennyiségben képesek gázt termelni.
Gyógyszerrel lehet mérsékelni, de jobb ha mész egy megbízható orvoshoz, és ő írja fel a gyógyszert. Amit a tv-ben reklámoznak szélgörcsök elleni gyógyszerrel jobb vigyázni, mert az lehet hogy azt nem is szedheted be, mert pl vmien allergiás reakciót okoz.
Köménymag megköti.
Illetve...nos nekem hasonló problémám volt. Ha úgy érzed ez az ebéd/vacsi nehezebben ment le mint máskor, igyál egy kis svéd gyomorkeserűt (bármelyik dm-ben lehet kapni, a Naturland forgalmazza).
lehet másképpen is megközelítened. például izgalom hatására is keletkezhet, megszaporodhat a dolog.. gondolj bele, ha izgulsz, akkor megváltozik a szervezeted működése, sok vér az izmokba... a gyomorban összehúzódnak az erek.. stb.. nem biztos, hogy csak ez okozza, de ezen is érdemes kicsit gondolkoozni. továbbá érdemes utánnaolvasni, mert rengeteg mindent találsz a neten. gondolok olyanra, hogy rostkúrával tudod javítani a perisztaltikát, lehet akkor probiotikumot fogyasztani, a torna is nagyon jó, a helyes táplálkozás, megrágni az ételt, lassan stb.. szóval millió lehetőség van. csak egyre figyelj!! semmiért ne fizess, ugyanis a neten rengeteg termék van, de azokat az anyagokat, amiket tartalmaznak a tescoba fillérekért megveszed!
ha pedig sehogy se megy, akkor adj pl. hagymát a barátodnak, az is eléggé szelesít és beszéljétek meg, hogy mindkettőtöknek szabad hangversenyt rendezni!
Nekem is ugyan ez a problémám. De szóról szóra amit leírtál. Nekem is van egy barátom és az ottalvás nálam is kínos kérdés. Voltam dokinál de még csak a vizsgálatok elején tartunk.
Te azóta jutottál valamire?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!