Ezt a két dolgot elmagyarázná vki? Nme értem.
A szemfájdalom kisugárzódhat a nyak felé tartó idegekre?
Mármint látóideg vagy micsoda, mert nem régóta fáj néha kicsit néha jobban a szemem a szemüvegtől (hamarosan úgyis megyünk szemészetre) és arra lennék kíváncsi hogy ez válthatja -e ki az oldalt (fülem előtti területen lévő) valamint a fej hátsó részén lévő kisebb nagyobb fájdalmat amit asszem az erek okoznak, a látóidegek ?
Mik a fejverőér gyulladás tünetei? (nem kapcsolódik össze az első kérdéssel)
A rossz szem ill. rosszul felírt szemüveg okozhat fejfájást és szédülést.
De az anatómiai teóriádat nem részletezem, mert úgy butaság, ahogy van.
Pl: "fej hátsó részén lévő kisebb nagyobb fájdalmat amit asszem az erek okoznak, a látóidegek"
Ezt a mondatot még értelmezni sem tudtam.
A "fejverőér" alatt pedig nem tudom, hogy melyik eret érted, de általánosságban annyit el lehet mondani, hogy az agyban levő erek gyulladása okozza a migrénes fejfájást (de még 1000 másik dolog is okozhat fejfájást).
Az elsőnél a látóidegeket értem, h azok fájhatnak-e.
A másodiknál a fejverőérnél erre gondolok : nagy erek vasculitis-e
Maga a látóideg nem fájhat, mivel az agynak a látóközpontjába fut be, nem a fájdalomérzőbe. Magyarul: bármilyen inger éri a látóideget, az csak vizuális ingert fog továbbítani (például, ha valakinek egy tűt szúrnának a látóidegébe, "csillagokat" látna, de nem érezne fájdalmat.)
Vasculitis= érgyulladás. Erről már beszéltem fentebb. Ha a fejet ellátó nagyobb erekre gondolsz (a. carotis communis/interna/externa, azok főleg a nyakban vannak, szóval a gyulladásuk is ott okozna fájdalmat. Ha pedig az agyban ill. az agyhártyákban levő erek gyulladnak be, akkor pedig fejfájás az eredmény (de ismétlem, sok minden más is okozhat fejfájást).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!