Aszmás vagyok vagy nem? Az aszmadoki aztmondta kinőtem, de a háziorvosom meg azt hogy"ezt nem lehet csak úgy kínőni"
Az egész ott kezdődött hogy még régen a háziorvos felküldöt a szabadsághegyre(má nem ott van).Ez volt ovodás koromban.
Aztmondták ott hogy aszmagyanúval évente 1x menyünk vissza megvizsgálnak.13évesen még visszamentünk aztán azt mondták hogy oké minden rendben,ha van valami probléma menjünk vissza.Mert hogy ez kialakulhat megint.Ha volt/van is aszmám akkor hála istenek nem az a befuladós köhögés volt,egyszerű köhögés.
na most arra szeretnék rájönni hogy aszmás vagyok,voltam,leszek???
hát nekem gyerekkori asthmám "volt"
azért írom idézőjelbe, mert kb 15 éves koromban ismét el kellett mennem ilyen vizsgálatra, ahol azt mondták, egy 10 perces teszt után (fújkálnom kellett meg ilyenek) hogy minden rendben kinőttem. aztán amikor mondtam, hogy jó de ha futok vagy nagyon ideges leszek először légszomjam lesz, majd köhögök utána sípolok és befulladok, volt hogy már el is ájultam. erre azt mondták, hogy a vizsgálat alapján nincs semmi bajom, biztos csak pánikba esek és nem tudok normálisan lélegezni ilyenkor. mutattak egy két légzőgyakorlatot és "gyógyult" lappal küldtek tovább.
azóta már párszor fulladtam be, az a szerencsém, hogy van ventolin pipám, amit egyszerűen a háziorvossal fel tudok íratni...
na hát nekem nincsenek ilyen gondjaim sportolok nem fulladok
semmi ilyen
én úgy gondolom hogy neked egy enyhe gyerekkori asztmád volt amit kinőttél. ez az enyhe betegek 70%ára jellemző.
"* A három éves kor előtt kezdődő tünetek nagyobb hányada eltűnik iskoláskorra.
* A gyakori és súlyos kezdeti tüneteket mutatókból több lesz később asztmás.
* Leginkább akkor van esély asztma kialakulására, ha az obstruktív bronchitis mellett más allergiás betegség is van (pl. ekcéma).
* Fiúknál és korai kezdet esetén legnagyobb az esély a betegség „kinövésére”."
tehát a háziorvos itt tévedett, az asztmát "ki lehet nőni"
Én úgy gondolom, hogyha a szakorvos azt mondja, hogy gyógyult vagy, akkor az ő szava a mérvadó, nem a háziorvosé.
Mindenesetre, azért nem árt figyelgetni téged, hiszen a gyermekkori asztmára jellemző az hogy hosszabb tünetmentes szakasz után serdülő/fiatal felnőttkorban újra előjön az asztma.
ha bővebben érdekel:
nekem nincsen allergiám,semmilyen
viszont megtaláltam egy régebbi leletet(2004)
valami b-betűs szöveg és utána hypohonder.lehet nemjól irtam bocsi
megpróbálom majd rendesen leirni
asthma k.m.n
ez mit jelent???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!