Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gond van a székletemmel, az...

Gond van a székletemmel, az orvosom elküldött gasztroenterológushoz, csinált gyomortükrözést a mai napon, megállapitotta hogy nagyon magas a savam és nem zár a gyomorszájam írt fel pantoprazolt, hogy szedjem életem végéig, mi lesz ha nem szedem?

Figyelt kérdés
Semmi gyomor panaszom nincs, mi lesz ha nem szedem?
2023. aug. 8. 13:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
A vérhányásnak, szétmart nyelőcsőnek, kilyukadt gyomornak valószínűleg még sokkal több káros hatása van. Köszi, azokat inkább kihagynám.
2023. aug. 8. 20:00
 12/15 A kérdező kommentje:
Igen, ezt olvastam én is, ezért kételkedek, hogy kell e ez nekem? Én most töltöttem a 34et és babát tervezünk
2023. aug. 8. 20:03
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem a 2-3. terhesség alatt/után jött ki a refluxom, előtte semmi tünetem nem volt. A 2. alatt (33 voltam) még nem gyanakodtam, elkönyveltem, hogy normális a gyomorégés, majd elmúlik, Rennie-t szedegettem, ha már kellemetlennek éreztem. Abba is maradt, aztán a 3. után (majdnem 37 évesen) egyre rosszabb lett. 15 évig nem akartam tudomást venni róla, aztán már muszáj volt (ld. amit korábban írtam).

Szóval esélyes, hogy te sem fogod megúszni, a terhesség alatt még az is gyakran küzd gyomorégéssel, akinek amúgy nincs ilyen alapproblémája. De hát te tudod. Valamikor nyilván elolvastam én is, hogy milyen mellékhatásai vannak, de őszintén? Nekem többet ér, hogy elmúltak azok a tünetek, amiktől szenvedtem.

2023. aug. 8. 20:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, a protexin orvos válaszol oldalon ingyen, a webbetegen kb. 700 forintért kaphatsz választ szakorvostól, arra, hogy miként kezeld a problémát, mennyire tarts a pantoprazoltól stb.
2023. aug. 8. 20:37
 15/15 anonim ***** válasza:
Többféle PP van, ezt lehet változtatni, nem kell óvatoskodni vele. De a szódabikarbóna vagy a Salvus víz is sokat segít a protonpumpa gátlók mellett.
2023. szept. 7. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!